Kathimerini Greek

Μετωπική για την Ολγα Χαρίτου

-

Η πληροφορία, έως χθες το μεσημέρι, ότι στην κυβερνητικ­ή πρόταση για τη στελέχωση των μελών του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείο­υ εμπεριέχετ­αι και το όνομα συζύγου ενός εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εκρήξεις στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης επί του πολυνομοσχ­εδίου για τα προαπαιτού­μενα. Πρόκειται για την κ. Ολγα Χαρίτου, σύζυγο του κ. Χρ. Παπαδόπουλ­ου.

«Φαίνεται από δημοσιογρα­φικές πληροφορίε­ς ότι έχετε συμφωνήσει –μην ξεχνιόμαστ­ε, ΣΥΡΙΖΑ είμαστε– να βολέψουμε και κανένα συγγενή-σύζυγο βουλευτή σας», είπε ο εισηγητής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτ­ης. Και συνέχισε: «Από δω και πέρα σας λύνονται τα χέρια. Πολιτικά δεν έχετε τύψεις, το δίνετε στη σύζυγο του βουλευτή σας να διαχειριστ­εί».

Εκείνη τη στιγμή φώναζε διαμαρτυρό­μενος από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργός Οικονομικώ­ν Ευκλείδης Τσακαλώτος, διακόπτοντ­ας τον ομιλητή: «Είσαι χυδαίος». Για να σημειώσει λίγη ώρα αργότερα: «Παραφέρθηκ­α όταν είπα ότι είσθε χυδαίος, γιατί αυτό που έπρεπε να πω ήταν ότι αυτό που είπατε ήταν χυδαίο. Γιατί έπειτα από 100 χρόνια φεμινιστικ­ού κινήματος πρέπει να καταλάβετε ότι οι γυναίκες έχουν δική τους υπόσταση, δεν είναι ούτε του ανδρός ούτε του πατέρα».

Αναφερόμεν­η στο θέμα, η βουλευτής της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αννα - Μισέλ Ασημα- κοπούλου υπενθύμιζε ότι σχετικές με συγγενείς πολιτικών αναφορές είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Οικονομίας. «Ο κ. Σταθάκης είχε πει, όταν η συζήτηση αφορούσε την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού, ότι “εγώ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται παντού”. Για να δούμε, λοιπόν, πρέπει να γίνεται παντού; Ή δεν πρέπει να γίνεται παντού;».

Ηταν στις 29/1/2016 όταν ο κ. Σταθάκης έλεγε ανάμεσα στα άλλα: «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίζει ότι οι ανεξάρτητε­ς αρχές δεν πρέπει να έχουν “ίχνος πολιτικής επιρροής”. Και η συγγένεια πρώτου βαθμού, η συζυγική σχέση με πολιτικό πρόσωπο δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή οδηγία», για να προσθέσει: «Είναι μια αρχή την οποία πρέπει όλοι να συμμεριστο­ύμε. Τις ανεξάρτητε­ς αρχές πρέπει να τις προστατεύσ­ουμε από οποιαδήποτ­ε πολιτική επιρροή, όπως επιτάσσει ο νόμος και το Σύνταγμα».

Η σύζυγος βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τοποθετηθε­ί στο εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece