Kathimerini Greek

Πολλές «παγίδες» για τους «μεγάλους»

Ούτε η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει (0-0 με Ηρακλή) σε μια αγωνιστική με εκπλήξεις και μεγάλο ενδιαφέρον

-

Η σκέψη και μόνο της μοναξιάς της κορυφής ζάλισε την ΑΕΚ και την οδήγησε στην απώλεια δύο βαθμών εκτός προγράμματ­ος, σε ματς όπου φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί. Δεν το επιβεβαίωσ­ε μέσα στο γήπεδο και το 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ την κράτησε μεν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας έπειτα από τρεις αγωνιστικέ­ς, με παρέα, όμως, τους Παναθηναϊκ­ό και Πλατανιά. Αν κέρδιζε, θα ήταν μόνη πρώτη, κάτι που είχε να πετύχει από το 2007! Η ΑΕΚ παρουσιάστ­ηκε απρόσμενα αγχωμένη και δημιούργησ­ε ελάχιστες φάσεις, δυσανάλογα λίγες σε σχέση με τα επίπεδα του 72-28 που ήταν η κατοχή της μπάλας. Η καλοστημέν­η άμυνα του «Γηραιού» έβρισκε πάντα λύσεις και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να δημιουργήσ­ει ούτε μία κλασική ευκαιρία. Αντίθετα, ο Ηρακλής ήταν επικίνδυνο­ς στις αντεπιθέσε­ις και με αιχμή τον εξαιρετικό Λεοζίνιο, δημιούργησ­ε πιο «καθαρές» φάσεις. Η ΑΕΚ δεν θα πάει πλέον με σημαντικό «αέρα» στο Φάληρο την Κυριακή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το πρώτο ντέρμπι της περιόδου.

Με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, οι έξι ομάδες που είχαν το 2Χ2 απέτυχαν να τριτώσουν τις νίκες τους, με χαρακτηρισ­τικό ότι είναι η πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια που και οι τέσσερις «μεγάλοι» έμειναν χωρίς γκολ στην ίδια αγωνιστική! Ο Πλατανιάς ήταν ο πρώτος που έχασε βαθμούς, αλλά το 0-0 στα Γιάννενα θεωρείται καλό αποτέλεσμα και τον κράτησε στην κορυφή! Ο Πανιώνιος γνώρισε ήττα-σοκ από τη Βέροια με 2-1 στη Ν. Σμύρνη, ενώ την ίδια μέρα ο Παναθηναϊκ­ός δεν βρήκε δίχτυα στο Αγρίνιο και με το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικ­ό περισσότερ­ο νιώθει ότι έχασε δύο βαθμούς, παρά ότι κέρδισε έναν. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρο­νται για την ακύρωση ενός καθαρού γκολ του Λουντ, αλλά επέλεξαν να μην ανεβάσουν τους τόνους και να επικεντρωθ­ούν στον αγώνα της Πέμπτης με τη Θέλτα στο Βίγκο, στον οποίο εκτός του Λέτο που είναι νοκ άουτ, δύσκολα θα είναι διαθέσιμος και ο Χουλτ.

Την Κυριακή ήλθε η σειρά του ΠΑΟΚ να αφήσει εκτός προγράμματ­ος βαθμούς. Η (χωρίς βαθμό έως τότε) Ξάνθη πήρε το 0-0 στην Τούμπα αν και έπαιζε από το 69΄ με παίκτη λιγότερο, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και εδικαιούτο ένα πέναλτι σε χέρι του Γουάλας στο 79΄. Οι Θεσσαλονικ­είς περιμένουν την τυπική ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ για τη διεξαγωγή του αγώνα με τη Σλόβαν Λίμπερετς την Πέμπτη. Ολα δείχνουν ότι οι 12 παίκτες της τσέχικης ομάδας που κτυπήθηκαν από έναν ιό θα βγουν από την καραντίνα και δεν θα τεθεί θέμα αναβολής. Η τυπική ενημέρωση απομένει μόνο και για μια σημαντική εξέλιξη στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Ολα δείχνουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάβει χρέη προέδρου της ΠΑΕ, με τον Λούμπος Μίχελς να περιορίζετ­αι στον ρόλο του αθλητικού διευθυντή.

Θύμα έκπληξης, πολύ ηχηρής μάλιστα, έπεσε και ο Ολυμπιακός, χάνοντας 1-0 από την ΑΕΛ στη Λάρισα, με γκολ στις καθυστερήσ­εις. Οι «ερυθρόλευκ­οι» ήταν σε κακή βραδιά, με κενά στην άμυνα και αρρυθμία στην επίθεση. Το ροτέισον του Μπέντο ενόψει του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκ­ε λάθος, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να απειλήσει πολύ λιγότερο απ’ όσο απειλήθηκε και να γνωρίσει από νωρίς την πρώτη ήττα του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, όταν πέρυσι είχε στόχο την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήμα­τος.

Η νίκη με 1-0 του Ατρόμητου επί του Αστέρα Τρίπολης ήταν βαθιά ανάσα και οι πρώτοι βαθμοί για τους Περιστεριώ­τες, αλλά στοίχισε στον Μάκη Χάβο τη θέση του. Με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, η διοίκηση της αρκαδικής ΠΑΕ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Ελληνα τεχνικό και να στραφεί σε άλλη λύση, πιθανότατα ενός εκ των Δέλλα, Ελευθερόπο­υλου, Μάντζιου και Ουζουνίδη. Χωρίς προπονητή παραμένει και ο Ατρόμητος, ενώ η Βέροια μετά την αιφνιδιαστ­ική απομάκρυνσ­η του Βοσνιάδη, συμφώνησε με τον Θωμά Γράψα. Σε δύσκολη θέση ήταν μέχρι την Κυριακή και ο Ντόστανιτς, αλλά η νίκη του Λεβαδειακο­ύ με 2-1 επί της Κέρκυρας έφερε τους πρώτους βαθμούς και μια σχετική ηρεμία.

 ??  ?? Η ΑΕΚ, χωρίς να κάνει «καθαρή» φάση, έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.
Η ΑΕΚ, χωρίς να κάνει «καθαρή» φάση, έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece