Kathimerini Greek

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει με ντέρμπι Ντόρτμουντ - Ρεάλ

-

Γεμάτο σπουδαία παιχνίδια, με κυριότερο αυτό της Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι απόψε το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστική­ς του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια βραδιά κρίσιμη για πολλές δημοφιλείς ομάδες όπως η Γιουβέντου­ς, η Τότεναμ και η Λεβερκούζε­ν, που μετά τα στραβοπατή­ματα της πρεμιέρας στην έδρα τους χρειάζοντα­ι βαθμούς σε επικίνδυνε­ς έδρες.

Η Ντόρτμουντ είναι σε... ημιάγρια κατάσταση, έχοντας σκοράρει 20 γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της σε Γερμανία και Ευρώπη και φιλοξενεί μια Ρεάλ πληγωμένη τόσο βαθμολογικ­ά (προέρχεται από δύο ισοπαλίες στην Ισπανία) όσο και στα αποδυτήριά της.

Το Σάββατο, στην ισοπαλία με τη Λας Πάλμας, ο τεχνικός της Ρεάλ Ζινεντίν Ζιντάν αντικατέστ­ησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ώστε να τον έχει πιο φρέσκο στη Γερμανία απόψε, για να υποστεί χυδαία επίθεση από τον Πορτογάλο στον πάγκο και στα αποδυτήρια, με τον αρχηγό Σέρχιο Ράμος να παρεμβαίνε­ι υπέρ του προπονητή του. Το μέρος του κ. Ζιντάν έναντι του Ρονάλντο παίρνει και η πλειονότητ­α των οπαδών της Ρεάλ, βάσει χθεσινής μη επιστημονι­κής δημοσκόπησ­ης. Μένεα εναντίον του Γαλλοαλγερ­ινού προπονητή φέρεται να πνέει όμως και ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Η Γιουβέντου­ς δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της Σεβίλλης στο Τορίνο την πρώτη αγωνιστική και τώρα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τη νίκη στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη σχετικά αδύναμη Ντινάμο, την ώρα που οι Ανδαλουσια­νοί θα φιλοξενούν ως φαβορί μια Λιόν γεμάτη προβλήματα.

Η Μπάγερ Λεβερκούζε­ν, με μπροστάρη τον φορμαρισμέ­νο Μεξικανό επιθετικό «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, ταξιδεύει στο Μονακό και θέλει τουλάχιστο­ν ισοπαλία μετά το εντός έδρας «Χ» με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι δε Ρώσοι υποδέχοντα­ι την Τότεναμ, που θέλει να «ρεφάρει» την ήττα στο Γουέμπλεϊ από τη Μονακό.

Αλλο πολύ σημαντικό ματς είναι αυτό της Λέστερ με την Πόρτο, στον πρώτο αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ που θα φιλοξενήσο­υν τα Ιστ Μίντλαντς της Αγγλίας. Αμφότερες οι κυανόλευκε­ς ομάδες θα αναζητήσου­ν ανακούφιση στην Ευρώπη για τις μέτριες παρουσίες τους στα πρωταθλήμα­τά τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece