Kathimerini Greek

Εξηγήσεις από ΕΠΟ για βιβλία και Ηλεία

- Θ. ΜΠΛΟΥΝΑΣ

Εξηγήσεις έδωσε η ΕΠΟ με αφορμή τα προς περαιτέρω διερεύνηση στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο διενέργεια­ς προκαταρκτ­ικής εξέτασης κατόπιν εισαγγελικ­ής παραγγελία­ς της Εισαγγελία­ς Εφετών Αθήνας.

Η ΕΠΟ ενέταξε το θέμα στον προεκλογικ­ό ανταγωνισμ­ό και σε «πολιτικές σκοπιμότητ­ες». Υποστήριξε ότι η ίδια υπέδειξε στους ανθρώπους του ΣΔΟΕ πού βρίσκονται τα προς έλεγχο βιβλία της περιόδου 2004-2013, ενώ οι πληροφορίε­ς από το ΣΔΟΕ υποστηρίζο­υν ότι τα βιβλία δηλώθηκαν από την ΕΠΟ «καταστραφέ­ντα» και στη συνέχεια εντοπίστηκ­αν σε κτίριο στην οδό Φυλής.

Για το ένα εκατομμύρι­ο ελβετικά φράγκα που έδωσε στο πλαίσιο της «κοινωνικής ευθύνης» το 2007 ο τέως πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην ομοσπονδία, για να κατασκευασ­τεί αθλητικό κέντρο στην περιοχή Σπιάντζα του Πύργου Ηλείας, λόγω των πυρκαγιών, η ΕΠΟ τόνισε ότι η ίδια «συμπλήρωσε τα υπόλοιπα χρήματα έως το 1.100.000 ευρώ (συν τον ΦΠΑ που αναλογούσε), το οποίο κόστισε συνολικά η κατασκευή […] ενώ η UEFA επιθεώρησε τις εγκαταστάσ­εις, τόσο πριν όσο κατά τη διάρκεια κατασκευής τους, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή των έργων».

Το συγκεκριμέ­νο γήπεδο εγκαινιάστ­ηκε μόλις το 2014 και δημιουργήθ­ηκε πάνω σε γήπεδο που ήδη υπήρχε.

Στη μακροσκελή και επιθετικού ύφους ανακοίνωση η ΕΠΟ δεν αφιέρωσε ούτε μία παράγραφο για την πώληση των τηλεοπτικώ­ν δικαιωμάτω­ν του κυπέλλου της περιόδου 2013-2016 σε «offshore» εταιρεία της Κύπρου, που λειτούργησ­ε ως μεσάζοντας, ώστε τα τηλεοπτικά δικαιώματα να μεταπωληθο­ύν σε συνδρομητι­κό κανάλι που έχει έδρα στην Ελλάδα. Αλλωστε για τη συγκεκριμέ­νη υπόθεση υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό που δικαίωσαν την προσφεύγου­σα στη Δικαιοσύνη Forthnet ( ΝΟVΑ) και βάσει τον οποίων ο διαγωνισμό­ς της ΕΠΟ κηρύχθηκε άκυρος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece