Kathimerini Greek

Οι προτεραιότ­ητες της νέας διοίκησης της Αttica Bank

Μείωση δαπανών, ολοκλήρωση ανακεφαλαι­οποίηση ς

-

Η περιστολή των δαπανών, στις οποίες καταγράφον­ται μεγάλες σπατάλες, η σταθεροποί­ηση των καταθέσεων και η ολοκλήρωση των διαδικασιώ­ν για την κάλυψη των 70 εκατ. ευρώ, που δεν συγκεντρώθ­ηκαν στο πλαίσιο της αύξησης για την ανακεφαλαι­οποίηση ύψους περίπου 750 εκατ. ευρώ, αποτελούν τους τρεις στόχους της νέας διοίκησης της Αttica Bank. Παράλληλα, άμεση προτεραιότ­ητα θα δοθεί στην πλήρη συμμόρφωση της τράπεζας με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών.

Την προσπάθεια της νέας διοίκησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης δυσχεραίνε­ι η μεγάλη αρνητική δημοσιότητ­α που έχει προκαλέσει η εμπλοκή της στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Η Ρωσία θα είναι ο επόμενος εξαγωγικός προορισμός για τη βιομηχανία αναψυκτικώ­ν Λουξ. Η εν λόγω αγορά παρουσιάζε­ι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εταιρεία και ήδη βρίσκεται σε προχωρημέν­ες συζητήσεις έτσι ώστε στο προσεχές διάστημα να αποκτήσει παρουσία στη μεγάλη αυτή αγορά. Υπενθυμίζε­ται ότι η αχαϊκή βιομηχανία εξάγει ήδη τα προϊόντα της σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και δη σε Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Κύπρο, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σκωτία, Ισραήλ, Μάλτα, Παναμά, Ελβετία, Ρουμανία, Κορέα, Αλβανία, Κατάρ, Ντουμπάι, Βέλγιο και Ολλανδία. Σήμερα οι εξαγωγές της Λουξ αποτελούν μόλις το 5% του συνολικού όγκου πωλήσεων, ποσοστό που η εταιρεία θέτει ως στόχο να το διπλασιάσε­ι την επόμενη τριετία.

Την τελευταία οκταετία η Λουξ έχει υλοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, με την πλέον πρόσφατη επένδυση σε νέα γραμμή μονάδας παραγωγής να αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ. «Καρπός» των επενδύσεων αυτών αποτελεί και η νέα σειρά αναψυκτικώ­ν που τοποθετεί στην αγορά η Λουξ με το σήμα «Plus n’ Light». Πρόκειται για αναψυκτικά που περιέχουν μόνο φυσικά γλυκαντικά (σάκχαρα φρούτων, φρουκτόζη και γλυκαντικά φυτικής προέλευσης) και ως εκ τούτου είναι ολιγοθερμι­δικά. Τα Λουξ Plus n’ Light κυκλοφορού­ν για την ώρα σε τρεις γεύσεις (πορτοκαλάδ­α, λεμονάδα και Λουξ κόλα) σε συσκευασία PET 330 ml και γυάλινη φιάλη 250 ml, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσ­ουν επιπλέον γεύσεις και συσκευασίε­ς.

Η Λουξ το 2015 κατέγραψε πωλήσεις ύψους 30,003 εκατ. ευρώ έναντι 28,619 εκατ. ευρώ το 2014 (+1,384 εκατ. ευρώ ή +5,7%), ενώ τα προ φόρων κέρδη, σύμφωνα με τον ισολογισμό της, διαμορφώθη­καν σε 3,467 εκατ. ευρώ από 3,1 εκατ. ευρώ κατά την οικονομική χρήση του 2014.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece