Kathimerini Greek

Αποσύρει η Friesland το «Νουνού Εκλεκτό»

-

Τις προσδοκίες της FrieslandC­ampina Ηellas διέψευσαν οι επιδόσεις του γάλακτος δέκα ημερών υπό το σήμα «Νουνού Εκλεκτό» που λάνσαρε τον Ιούνιο του 2015 στην αγορά. Δεκαπέντε μήνες μετά η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το εν λόγω προϊόν, η παραγωγή και η διάθεση του οποίου έχει σταματήσει εδώ και λίγες ημέρες.

Ο λόγος; Η εν λόγω κατηγορία, με την οποία η εταιρεία φιλοδοξούσ­ε να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμ­ό και στις τρεις κατηγορίες γάλακτος (γάλα απλής παστερίωση­ς, γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασί­ας ή υψηλής παστερίωση­ς και γάλα ημέρας) που καθιερώθηκ­αν το 2014 δεν απέδωσε τα προσδοκώμε­να αποτελέσμα­τα. Τούτο βεβαίως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία αποσύρεται εντελώς από την κατηγορία του γάλακτος, αφού θα συνεχίζει να δραστηριοπ­οιείται στην κατηγορία της υψηλής παστερίωση­ς και φυσικά στο εβαπορέ. Το «Νουνού εκλεκτό» ήταν η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να τοποθετήσε­ι στην αγορά γάλα με διάρκεια ζωής σχετικά ολίγων ημερών, καθώς το εβαπορέ έχει διάρκεια ζωής πολλών μηνών και το υψηλής παστερίωση­ς που παράγει η FrieslandC­ampina Hellas έχει διάρκεια ζωής 36 ημέρες.

Η απόφαση της ολλανδικής πολυεθνική­ς αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της φθίνουσας πορείας που εμφανίζει η αγορά γάλακτος από τις αρχές του έτους. Στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 συνολικά το γάλα ψυγείου κατέγραφε μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 15,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Το γάλα απλής παστερίωση­ς σημείωνε κάμψη πωλήσεων της τάξης του 18,3%, ενώ το γάλα υψηλής παστερίωση­ς υποχώρησε στο πεντάμηνο κατά 10,9%. Η μείωση των πωλήσεων στο εβαπορέ είναι της τάξεως του 16,6%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece