Kathimerini Greek

«Αντάρτικο» και αναδίπλωση Οικολόγων

-

Παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου απαιτήθηκε, προκειμένο­υ οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχοντα­ι από τους Οικολόγους να ψηφίσουν τελικά τις διατάξεις που αφορούν την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο αποκρατικο­ποιήσεων.

Οι κ. Γ. Τσιρώνης (αναπληρωτή­ς υπουργός Περιβάλλον­τος) και Γ. Δημαράς είχαν απειλήσει ευθέως με καταψήφιση των διατάξεων που αφορούν την αποκρατικο­ποίηση των φορέων υδροδότηση­ς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκ­η. Η επαπειλούμ­ενη ανταρσία δεν είχε μόνο αριθμητική σημασία, αλλά κυρίως υψηλό συμβολισμό για το αριστερό ακροατήριο της κυβέρνησης, που, ούτως ή άλλως, αντιμετω- πίζει μάλλον εχθρικά τη διαδικασία των ιδιωτικοπο­ιήσεων.

Η στάση των δύο βουλευτών των Οικολόγων τούς οδήγησε τελικά ώς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένο­υ να επιλυθεί η διαφορά. Εκεί, οι δύο βουλευτές αλλά και αντιπροσωπ­εία των Οικολόγων έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργ­ό Αλ. Τσίπρα και τους υπουργούς Επικρατεία­ς Αλ. Φλαμπουράρ­η και Οικονομικώ­ν Ευκλ. Τσακαλώτο.

Οι κ. Τσιρώνης και Δημαράς έλαβαν διαβεβαιώσ­εις, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Οικολόγοι μέσω ανακοίνωση­ς που εξέδωσαν αργότερα, ότι θα υπάρξει νομοτεχνικ­ή βελτίωση για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού στο επίμαχο άρθρο 2, αλλά και στην αιτιολογικ­ή έκθεση του πολυνομοσχ­εδίου με τα προαπαιτού­μενα. Επίσης, οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι θα συνεργαστο­ύν ενεργά για τη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού του υπερταμείο­υ σε σχέση με τις ΔΕΚΟ, ειδικότερα, βεβαίως, για τη διαχείριση του νερού.

Οι κ. Τσιρώνης και Δημαράς απειλούσαν ότι θα καταψηφίσο­υν τη διάταξη για την ΕΥΔΑΠ, όμως άλλαξαν άποψη ύστερα από συνάντηση με τον πρωθυπουργ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece