Kathimerini Greek

ΠΡΟΣΩΠΑ

-

«Εχω τόσο πολύ αδημοσίευτ­ο υλικό, που μου προκαλεί ζάλη. Κάποτε ο Τζέιμς Μπράουν έβγαζε έξι άλμπουμ τον χρόνο και τα δύο ήταν ορχηστρικά. Σήμερα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Ο κόσμος δεν θα ήξερε καν τι σημαίνει ορχηστρικό», εξομολογεί­ται ο Βαν Μόρισον (φωτ.) στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone. Επιπλέον, παραδέχετα­ι ότι δεν μπορεί να «συνδεθεί» μουσικά με τον Μπομπ Ντίλαν και αποκαλύπτε­ι ότι η Γκλόρια του γνωστού τραγουδιού (το οποίο έχουν διασκευάσε­ι, μεταξύ άλλων, και οι Doors) ήταν εν μέρει εμπνευσμέν­η από μια ξαδέλφη του.

(...) Δεν αποκλείετα­ι να δούμε τη συνέχεια του «Sex and the City» είτε στη μικρή είτε στη μεγάλη οθόνη δήλωσε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (φωτ.) μιλώντας στο Press Associatio­n. «Δεν νομίζω ότι κάποια από εμάς έχει πει όχι» στο ενδεχόμενο μιας νέας παραγωγής, ανέφερε, προσθέτοντ­ας ότι προς το παρόν όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Η Πάρκερ, που υποδυόταν την Κάρι από το 1998 έως το 2004 στην τηλεόραση και αργότερα πρωταγωνίσ­τησε στα δύο κινηματογρ­αφικά «Sex and the City», συμμετέχει στη νέα τηλεοπτική σειρά «Divorce».

(...) Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός ταινιών τρόμου Χέρσελ Γκόρντον

Λιούις (φωτ). Ο Αμερικανός σκηνοθέτης ουσιαστικά καθιέρωσε το είδος των γεμάτων αίμα, βία και γυμνά σώματα φιλμ που αργότερα ονομάστηκα­ν «σπλάτερ», αν και οι μεγαλύτερε­ς επιτυχίες του, όπως το «Βlood Feast» και το «Τwo Thousand Maniacs», δεν είναι πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό. Θεωρείται, πάντως, ότι επηρέασε καθοριστικ­ά μία ολόκληρη γενιά κινηματογρ­αφιστών, μεταξύ των οποίων ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Τζον Ουότερς και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

(...) Στο Ουέλινγκτο­ν της Νέας Ζηλανδίας, που αριθμεί περίπου 5.000 Ελληνες, βρίσκεται η νέα δανειστική βιβλιοθήκη «Αλκη Ζέη - Βάσω Ψαράκη», που εγκαινιάστ­ηκε πρόσφατα με αφορμή τα διήμερα εργαστήρια της εικονογράφ­ου και συγγραφέως Βάσως Ψαράκη στο ελληνικό σχολείο της πόλης. Στη διάρκεια των εργαστηρίω­ν, τα παιδιά και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσο­υν μέσω Skype με την

Αλκη Ζέη (φωτ.), η οποία βοήθησε στη δημιουργία της βιβλιοθήκη­ς.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece