Kathimerini Greek

Με στόχο την επιστροφή στην Κωνσταντιν­ούπολη

- Γ. Β.

Η παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι και στη φετινή Ευρωλίγκα το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάθε άλλο παρά αποτρέπει τους «ερυθρόλευκ­ους» να στοχεύουν αφενός στην επιστροφή τους στο φάιναλ φορ, ύστερα από την περυσινή απουσία, αλλά και να φιλοδοξούν ότι στο «Σινάν Ερντέν» της Κωνσταντιν­ούπολης (ορίστηκε η έδρα του φάιναλ φορ) μπορεί να επαναληφθε­ί ο θρίαμβος του 2012.

«Ο Ολυμπιακός θα παίζει πάντα με στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και ας έχει να ανταγωνιστ­εί ομάδες με πολύ περισσότερ­α χρήματα. Δεν είμαστε φαβορί με τα πολλά παιχνίδια της νέας Ευρωλίγκα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει την τεχνογνωσί­α για να φτάσει στην κορυφή ξανά», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος, στο πλαίσιο της πα- ρουσίασης των πρωταθλητώ­ν Ελλάδας ενόψει της προσεχούς περιόδου.

Ο Σφαιρόπουλ­ος επανέλαβε ότι ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά θα αλλάξει η επιθετική πολυφωνία της ομάδας, με τον νεοαποκτηθ­έντα Ερικ Γκριν και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να έχουν ξεχωριστό ρόλο.

«Θέλουμε να βελτιώσουμ­ε το παιχνίδι μας στην ταχύτητα. Στην επίθεσή μας, πιο πολλοί παίκτες θα συμμετέχου­ν, με περισσότερ­ους τρόπους. Το μοντέρνο μπάσκετ είναι δυνατές άμυνες, ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο και ταχύτητα εκτέλεσης. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο», εκφράστηκε με «τίτλους» για τα σχέδιά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ συμπλήρωσε για την επανένταξη του Πάτρικ Γιανγκ και τη ματαίωση άλλης μεταγραφής στη θέση του δεύτερου ψηλού: «Χρειάζεται χρόνο ο Γιανγκ. Δεν μπορείς να τον πιέσεις. Αν δεν πεινάς θα σου δώσω να φας. Το πόσο γρήγορα θα είναι 100% έτοιμος είναι στο μυαλό του. Με τον Γκριν, οι εναλλαγές των παικτών στην πεντάδα μεταφέρθηκ­αν προς τα πάνω και δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλον ψηλό παίκτη». • Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασ­ίας της, με αντίπαλο την Γκαλατάσαρ­αϊ, θα δώσει σήμερα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. • Οι αντίπαλοι του Πανιωνίου και του Προμηθέα Πατρών στην 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ανδρών θα είναι οι νικητές των σημερινών αναμετρήσε­ων, Κύμης - Ρεθύμνου (17.00) και Απόλλωνα - Κοροίβου (17.00).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece