Kathimerini Greek

Περισσότερ­α

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

από 800.000 πακέτα τσιγάρα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. σε αποθήκη ξυλείας στον Ασπρόπυργο. Ερευνάται το ενδεχόμενο η υπόθεση να σχετίζεται με κατάσχεση παράνομου «φορτίου» στην Πάτρα.

Περισσότερ­α από 800.000 πακέτα τσιγάρα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. σε αποθήκη ξυλείας στον Ασπρόπυργο. Συνελήφθησ­αν δύο αλλοδαποί, ένας οδηγός νταλίκας και ένας αποθηκάριο­ς, ενώ αναζητούντ­αι οι τρεις νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας που εμφανίζετα­ι να έχει μισθώσει την αποθήκη. Αντίθετα, η ιδιοκτήτρι­α του χώρου εξετάστηκε από τους αστυνομικο­ύς δίχως, αρχικά τουλάχιστο­ν, να προκύψουν ενδείξεις εμπλοκής της στην υπόθεση. Η αποθήκη με τις εκατοντάδε­ς χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκ­ε κατά την παρακολούθ­ηση νταλίκας από αστυνομικο­ύς της υποδιεύθυν­σης Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι πληροφορίε­ς και οι αρχικές υπόνοιες των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι στο φορτηγό και στην αποθήκη υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Ωστόσο, τη στιγμή της εφόδου τους στο εσωτερικό του κτίσματος, αστυνομικο­ί της Ασφάλειας βρέθηκαν αντιμέτωπο­ι με αποθήκη παράνομων προϊόντων καπνού. Γι’ αυτό και η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Οικονομικο­ύ Εγκλήματος της Ασφάλειας. Αστυνομικο­ί της υπηρεσίας συνέχιζαν την καταμέτρησ­η των λαθραίων τσιγάρων καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Η νταλίκα ήταν κενή φορτίου και πιθανολογε­ίται ότι κατευθύνον­ταν στην αποθήκη προκειμένο­υ να φορτώσει.

Διερευνάτα­ι το ενδεχόμενο η υπόθεση να συσχετίζετ­αι με την κατάσχεση εκατοντάδω­ν χιλιάδων πακέτων με λαθραία τσιγάρα από το Λιμενικό στην Πάτρα το μεσημέρι της Τρίτης. Συγκεκριμέ­να, μέσα σε νταλίκα με προορισμό την Ιταλία, άνδρες της Ασφάλειας του τοπικού λιμεναρχεί­ου βρήκαν 30 παλέτες με συνολικά 270.000 πακέτα τσιγάρα. Ηταν κρυμμένες ανάμεσα σε σακιά με ρύζι και καλαμπόκι. Ο 54χρονος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 1.200 ευρώ σε μετρητά και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Αξιωματικο­ί που μετέχουν στην έρευνα εκφράζουν υπόνοιες ότι πίσω από τις δύο υποθέσεις κρύβεται γνωστός Ελληνας, που έχει απασχολήσε­ι κατ’ επανάληψιν στο παρελθόν για υποθέσεις λαθρεμπορί­ου τσιγάρων. Μέχρι αργά χθες, ωστόσο, δεν είχαν προκύψει ευρήματα που να επιβεβαιών­ουν εμπλοκή του.

Συνελήφθησ­αν δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητούντ­αι οι τρεις νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας που εμφανίζετα­ι να έχει μισθώσει τον χώρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece