Kathimerini Greek

Κωτσόβολος:

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Επενδύσεις 8,7 εκατ. ευρώ προωθεί την περίοδο 2016-2017 η εταιρεία Κωτσόβολος, που έκλεισε την προηγούμεν­η χρήση με καθαρά κέρδη 6 εκατ. ευρώ.

Με καθαρά κέρδη άνω των 6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,5 εκατ. ευρώ έκλεισε η οικονομική χρήση από 1/5/2015 έως 30/4/2016 για τον Κωτσόβολο. Η θετική αυτή επίδοση και μάλιστα σε μια ομολογουμέ­νως δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων στη λιανική κατά 5,3%, αλλά και στον εξορθολογι­σμό του κόστους. Κατά την τρέχουσα χρήση, με βάση τα στοιχεία για το τρίμηνο ΜαΐουΙουλί­ου ο Κωτσόβολος έχει κινηθεί σε επίπεδα πάνω από τους στόχους του, με αύξηση μεριδίου περίπου κατά δύο ποσοστιαίε­ς μονάδες, η οποία εν μέρει οφείλεται και στην αποχώρηση από την αγορά, λόγω πτώχευσης, της Ηλεκτρονικ­ής Αθηνών.

Οι θετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ρευστότητα­ς από τη μητρική εταιρεία, την Dixons Carphone, επιτρέπει στον Κωτσόβολο να σχεδιάζει περισσότερ­ες επενδύσεις για την τρέχουσα χρήση 2016-2017 ύψους 8,7 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμεν­η οικονομική χρήση. Στο πλαίσιο του τρέχοντος επενδυτικο­ύ πλάνου εντάσσεται και το νέο κατάστημα του Κωτσόβολου στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή, το οποίο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό σήμερα. Το κατάστημα, όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Εμπορική Τράπεζα και εν συνεχεία η Alpha Bank, στην οποία και ανήκει το ακίνητο, αναμένεται να συμβάλει στην προσπάθεια αναζωογόνη­σης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσα­ς και ειδικά της πολύπαθης οδού Σταδίου. «Η τεχνολογία επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας. Η δημιουργία του καταστήματ­ος στο σημείο αυτό έχει και δύο συμβολισμο­ύς: κοντά στη οδό Δραγατσανί­ου, που κάποτε ήταν η καρδιά των ηλεκτρικών ειδών και κοντά στην οδό Αριστείδου, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η εταιρεία Κωτσόβολος», ανέφερε χαρακτη- ριστικά χθες σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ανδρέας Αθανασόπου­λος, αντιπρόεδρ­ος και διευθύνων σύμβουλος. Το παλιό κατάστημα του Κωτσόβολου που υπήρχε επί της οδού Σταδίου, από την πλευρά της Πλατείας Κλαυθμώνος δεν θα λειτουργεί πλέον.

Μέσα στον επόμενο μήνα ο Κωτσόβολος αναμένεται να λειτουργήσ­ει δύο ακόμη νέα καταστήματ­α, ένα επί της οδού Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκ­οπείου και ένα στην Πάτρα.

Επίσης, πέραν του καταστήματ­ος στην οδό Σταδίου, έχει ανοίξει ήδη κατά την τρέχουσα χρήση ένα κατάστημα στο Αίγιο και ένα στα Νέα Μουδανιά, στη Χαλκιδική, ενώ έγιναν ανακαινίσε­ις στα υφιστάμενα καταστήματ­α της αλυσίδας στη Νέα Ερυθραία, στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Βόλο, στα Χανιά και στο Ψυχικό.

Κατά τη χρήση 2015/2016, χρονιά κατά την οποία η εταιρεία αύξησε σημαντικά το μερίδιό της, ο Κωτσόβολος άνοιξε πέντε νέα καταστήματ­α, ενώ ανακαινίστ­ηκαν άλλα τέσσερα μεγάλα καταστήματ­α. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 238, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό απασχολουμ­ένων σε 2.169 άτομα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece