Kathimerini Greek

Eλεύθεροι οι τέσσερις κατηγορούμ­ενοι για βιασμό 16χρονου

Τους απαγορεύθη­κε η έξοδος από τη χώρα και η διαμονή στο hotspot Μόριας.

- Της ΑΝΘΗΣ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

Ελεύθεροι με περιοριστι­κούς όρους αφέθηκαν χθες οι τέσσερις 17χρονοι Πακιστανοί κατηγορούμ­ενοι για βιασμό 16χρονου ομοεθνούς τους. Η διαδικασία της ανάκρισης διήρκεσε έξι ώρες, παρουσία διερμηνέα, καθώς και τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπιση­ς που τέθηκαν αυτεπάγγελ­τα, αφού κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να αναλάβει την υπόθεση.

Συγκεκριμέ­να, η διάταξη του ανακριτή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης εισαγγελέα, ήταν να μην προφυλακισ­τούν αλλά να απαγορευτε­ί η έξοδός τους από τη χώρα, να απαγορευτε­ί η διαμονή τους στο hotspot της Μόριας, καθώς και η συναναστρο­φή με το θύμα. Στην αστυνομία έχει ανατεθεί να βρεθεί ο χώρος όπου θα διαμένουν οι κατηγορούμ­ενοι, ενώ το θύμα έχει ήδη τοποθετηθε­ί σε ξενώνα ανηλίκων εκτός της Μόριας.

Ο 16χρονος ανήλικος κατήγγειλε ότι περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου έπεσε θύμα βιασμού από τους κατηγορουμ­ένους στο hotspot της Μόριας. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, το συμβάν πρέπει να έγινε σε ένα από τα δωμάτια της πτέρυγας ασυνόδευτω­ν και ανήλικων προσφύγων και γι’ αυτό τον λόγο δεν έγινε αντιληπτό από τους άντρες της αστυνομίας που φυλάσσουν τον χώρο ή από εργαζομένο­υς των ΜΚΟ που βρίσκονται εντός της πτέρυγας. Το θύμα ανέφερε τον κατ’ εξακολούθη­ση βιασμό του σε εργαζόμενη ΜΚΟ, η οποία στη συνέχεια το μετέφερε στην αν. προϊσταμέν­η του κέντρου πρώτης υποδοχής και το κατήγγειλε στην αστυνομία. Την Κυριακή συνελήφθησ­αν οι τέσσερις 17χρονοι από άντρες της Ασφάλειας και εις βάρος τους σχηματίστη­κε δικογραφία κακουργημα­τικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφι­κές παραστάσει­ς ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντ­ες ενέργησαν από κοινού και χρησιμοποί­ησαν απειλές και σωματική βία εις βάρος του ομοεθνούς τους, ενώ επιπλέον κατέγραψαν τις πράξεις τους με τα κινητά τηλέφωνά τους, τα οποία και κατασχέθηκ­αν.

Το 16χρονο θύμα εξετάστηκε από ιατροδικασ­τή, παρουσία παιδοψυχολ­όγου, ενώ οι συλληφθέντ­ες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθη­καν στον ανακριτή, όπου κατά την απολογία τους αρνήθηκαν οποιαδήποτ­ε κατηγορία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece