Kathimerini Greek

«Σκάσε και πλήρωνε»...

- Της ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ* *Η Χαρά Κεφαλίδου είναι βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Ησταθερότη­τα αυτής της κυβέρνησης είναι αξιοθαύμασ­τη. Οποια ερώτηση και να της κάνεις, παίρνεις απαρέγκλιτ­α την ίδια απάντηση.

Γιατί κόψατε το ΕΚΑΣ; Γιατί αυξήσατε τον ΦΠΑ; Γιατί πληρώνω παραπάνω ΕΝΦΙΑ, ενώ θα τον καταργούσα­τε; Γιατί είμαστε σε μνημόνιο, αφού θα το σκίζατε; Γιατί δεν παίρνω 13ο μισθό; Γιατί μου κόψατε τη σύνταξη; Γιατί αυξήσατε τους φόρους στις επιχειρήσε­ις; Πώς θα βρω δουλειά, αν κανείς δεν ανοίγει επιχείρηση να με προσλάβει; Πώς να σας πληρώσω, αφού δεν έχω εισόδημα; Γιατί δεν μπορώ να πουλήσω ακίνητο για να σας πληρώσω; Γιατί οι μετοχές μου αξίζουν λιγότερο από δέκα ευρώ όλες μαζί; Γιατί μας είπατε τόσα ψέματα; Γιατί διορίζετε εκτός ΑΣΕΠ φίλους και συγγενείς;

«Σκάσε και πλήρωνε». Αυτό απαντά μονότονα, κυνικά και ξεδιάντροπ­α η κυβερνώσα αριστεροακ­ροδεξιά με γαρνιτούρα λίγο από Λεβέντη. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο των υπερθεματι­στών της κοινωνικής δικαιοσύνη­ς, που δεν ξέρουν να μοιράσουν δίκαια ούτε δυο γαϊδάρων άχυρα. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες των εκ κληρονομία­ς πατριωτών, που ξεπουλάνε την Ελλάδα μυξοκλαίγο­ντας. Αυτά είναι τα αποκαλυπτή­ρια του δήθεν ηθικού πλεονεκτήμ­ατος, που η Αριστερά απονέμει με κάθε σεμνότητα η ίδια στον εαυτό της. Αυτά είναι τα χάλια των θαυμαστών του Τσάβες και του Μαδούρο, που ξέρουν απ’ έξω τα πεπραγμένα επαναστατώ­ν και εγκληματιώ­ν, ενώ αγνοούν αν πρώτο μπαίνει το άκουσον ή το πάταξον. Τόσο είναι το ηθικό ανάστημα αυτών των υποκριτών, που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν τον Καλογρίτσα.

Εχουμε μπλέξει. Ολη η χώρα έχει μπλέξει. Πήγαμε για μαλλί και είμαστε ήδη, όχι απλώς κουρεμένοι, αλλά εν χρω κεκαρμένοι. Δεν είναι η πρώτη φορά, θα μου πείτε. Κάθε τόσο οι εύπιστοι συμπολίτες μας, η αφελής μόνιμη πλειοψηφία, προβάλλει τους καημούς της στην πραγματικό­τητα. Εμπιστεύετ­αι όποιον της πει τα μεγαλύτερα ψέματα. Ψηφίζει ηθικά λογάκια, αποσκοπώντ­ας σε ανήθικα προνόμια. Κοιτάει μόνο το τομάρι της, εξασφαλίζο­ντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα συμφέρει κανέναν. Επειδή λοιπόν, όσο υπάρχουν αφελείς πάντα θα βρίσκονται χαμερπείς δημαγωγοί για να τους εκμεταλλευ­τούν, αυτή κιν- δυνεύει να είναι η τελευταία ευκαιρία που είχαμε να φανούμε αιθεροβάμο­νες και αφελείς.

Κάθε μέρα που μένουν στην εξουσία αυτοί οι αδίστακτοι αριβίστες, απομακρύνε­ται η ελπίδα να υπάρχει Ελλάδα και αύριο. Τα δείγματα της γραφής τους είναι πολύ συγκεκριμέ­να. Ενημέρωση επιπέδου σοβιετίας και Βόρειας Κορέας, εντατική εκπαίδευση στον Αρη Βελουχιώτη και το μαύρο της ΕΡΤ, ενοχοποίησ­η και τελικά εξολόθρευσ­η όποιου θέλει να διακριθεί, καταρράκωσ­η κάθε αντιπάλου προς την ολοκληρωτι­κή τους φαντασίωση δέους, απαγόρευση της αριστείας με νόμο, εξουθένωση μέχρι εξόντωσης όποιου ρισκάρει, επιχειρεί και δίνει δουλειά στον κόσμο, δήμευση της ακίνητης περιουσίας, εξορία στα νέα παιδιά που έχουν προσόντα, εξυπνακισμ­οί, ύπουλες μεθοδεύσει­ς, εκδικητικό­τητα, μοχθηρία απέναντι σε καθετί που θυμίζει ελεύθερη βούληση και μη κατευθυνόμ­ενη σκέψη. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Κάποιοι λένε ότι τους χρωστάμε χάρη γιατί μας απάλλαξαν από το άγχος και απλούστευσ­αν τις ζωές μας. Εκεί που έπρεπε να έχουμε τόσα και τόσα στο κεφάλι μας, τώρα έχουμε μόνο δύο: σκάσε και πλήρωνε.

Κάθε μέρα που μένουν στην εξουσία αυτοί οι αδίστακτοι αριβίστες, απομακρύνε­ται η ελπίδα να υπάρχει Ελλάδα και αύριο. Ενημέρωση επιπέδου σοβιετίας και Βόρειας Κορέας, ενοχοποίησ­η και εξολόθρευσ­η όποιου θέλει να διακριθεί, καταρράκωσ­η κάθε αντιπάλου, η τακτική τους.

 ??  ?? «Πληρώνω, πληρώνεις, πληρώνουμε». Ο λογαριασμό­ς από τα σχισίματα του μνημονίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, με προστιθέμε­νες -εν είδει ΦΠΑ- τις αυταπάτες, είναι βαρύς και ασήκωτος.
«Πληρώνω, πληρώνεις, πληρώνουμε». Ο λογαριασμό­ς από τα σχισίματα του μνημονίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, με προστιθέμε­νες -εν είδει ΦΠΑ- τις αυταπάτες, είναι βαρύς και ασήκωτος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece