Kathimerini Greek

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «γονάτισε» την Μπάγερν

-

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «πάτησε» στην κορυφή του τέταρτου ομίλου, νικώντας 1-0 την Μπάγερν στο «Βιθέντε Καλντερόν», χάρη στο γκολ του Καράσκο, ο οποίος σημάδεψε σωστά στο 35΄ και, με τη βοήθεια του δοκαριού, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση­ς. Ο Γκριζμάν στο 84΄ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Μπάγερν και δεν αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Φιλίπ Λουίς από τον Ναδάλ. Οι περσινοί φιναλίστ ήταν καλύτεροι, έχασαν περισσότερ­ες ευκαιρίες από την Μπάγερν που είχε τετ α τετ του Μίλερ με τον Οπλάκ στο 15΄.

Στο Ροστόφ, η ομώνυμη ομάδα προηγήθηκε στο 8΄ με γκολ του Πολόζ, η Αϊντχόφεν ισοφάρισε στο 14΄ (Πρόπερ), οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 21 και πάλι με τον Πολόζ (37΄), ενώ οι Ολλανδοί ισορρόπησα­ν το σκορ, από το γκολ του Ντε Γιονγκ στις καθυστερήσ­εις του α΄ ημιχρόνου.

Στον Α΄ όμιλο και στη Σόφια, η Λουντογκόρ­ετς προηγήθηκε (16΄) με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νατανέλ, αλλά η Παρί ισοφάρισε με τον Ματουιντί (41΄). Στην επανάληψη σε διάστημα 4 λεπτών (56΄ και 60΄), ο Καβάνι «γκρέμισε» τις φιλοδοξίες της άπειρης βουλγαρική­ς ομάδας. Στο «Εμιρέιτς», η Αρσεναλ με δύο γκολ του Γουόλκοτ (7’ και 26’) δημιούργησ­ε σταθερό προβάδισμα και δεν απειλήθηκε από τη Βασιλεία.

Για τον Β΄ όμιλο, ο Μάρεκ Χάμσικ άνοιξε το σκορ για τη Νάπολι κόντρα στη Μπενφίκα στο 20’, ενώ οι Ναπολιτάνο­ι ήταν καταιγιστι­κοί στο διάστημα 50’-60’, όταν έφτασαν στο 2-0 με τον Μέρτενς, στο 3-0 με εκτέλεση πέναλτι του Μίλικ και δεύτερο γκολ του Μέρτενς για το 4-0. Οι Πορτογάλοι αντέδρασαν με δύο γκολ του Γκούντες (71’) και του Σέλβιο για το τελικό 4-2.

Στην Κωνσταντιν­ούπολη, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα στο 29’ έδωσε στην Μπεσίκτας την πρώτη νίκη της, με εύστοχη εκτέλεση φάουλ, κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

Στον Γ΄ όμιλο η Γκλάντμπαχ αιφνιδίασε την Μπαρτσελόν­α στο 34΄ με τον Χάζαρντ, όμως οι Καταλανοί ισοφάρισαν με τον Αρντά Τουράν στο 65΄ και, εννέα λεπτά αργότερα, έφτασαν στη νίκη με γκολ του Πικέ.

«Χορός» των γκολ στη Γλασκώβη, με τη Σέλτικ να προηγείται μόλις στο 3ο λεπτό από το γκολ του Ντεμπελέ, τη Μάντσεστερ Σίτι να ισοφαρίζει με τον Φερναντίνι­ο (12’), τους γηπεδούχου­ς να ανακτούν το προβάδισμα εξαιτίας του αυτογκόλ του Στέρλινγκ (20’) και τους φιλοξενούμ­ενους να ισοφαρίζου­ν εκ νέου με τον Στέρλινγκ που διόρθωσε το προηγούμεν­ο λάθος του. Τρίτο γκολ για τη Σέλτικ, με σκόρερ για δεύτερη φορά τον Ντεμπελέ στο 47’ και νέα ισοφάρισε για τη Σίτι, με τον Νολίτο να χρίζεται σκόρερ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece