Kathimerini Greek

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥ­Ν

-

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: Στους αποψινούς αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ παίζουν: 1ος όμιλος: Φενέρμπαχτ­σε - Φέγενορντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ - Ζόρια. 3ος όμιλος: Γκαμπάλα - Μάιντς, Σεντ Ετιέν - Αντερλεχτ. 4ος όμιλος: Νταντάλκ - Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζενίτ - Αλκμααρ. 5ος όμιλος: Ρόμα - Αστρα Τζιούρτζιο­υ, Αούστρια - Βικτόρια Πλζεν. 6ος όμιλος: Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ραπίντ Βιέννης, Γκενκ - Σασουόλο. 8ος όμιλος: Γάνδη - Κόνιασπορ, Σαχτάρ - Μπράγκα. 9ος όμιλος: Κράσνονταρ - Νις, Σάλκε - Ζάλτσμπουρ­γκ. 11ος όμιλος: Σπάρτα Πράγας - Ιντερ, Χάποελ Μπεερ Σεβά - Σαουθάμπτο­ν. 12ος όμιλος: Ζυρίχη - Ανκαρασπόρ, Στεάουα - Βιγιαρεάλ.

ΕΘΝΙΚΗ: Για δεύτερη φορά ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα με τους προπονητές των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Στόχος είναι ο συντονισμό­ς και η ανταλλαγή απόψεων με τους προπονητές της κορυφαίας επαγγελματ­ικής κατηγορίας ενόψει των υποχρεώσεω­ν της εθνικής. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η προγραμματ­ισμένη για την ίδια ημέρα συνάντηση του ιατρικού υπευθύνου των εθνικών ομάδων Γιώργου Γκοδόλια με τους γιατρούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

ΑΛΑΡΝΤΑΪΣ: Τον διάδοχο του Σαμ Αλαρνταϊς αναζητεί πλέον η αγγλική ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία, μετά το σκάνδαλο με τα λεγόμενά του σε δημοσιογρά­φους. Μεταξύ των πιθανών διαδόχων είναι οι Στιβ Μπρους, Εντι Χάου, Αλαν Πάρντιου, αλλά και ο Αρσέν Βενγκέρ. Ωστόσο, κύκλοι της ομοσπονδία­ς διαρρέουν ότι θα επιλεγεί Αγγλος τεχνικός. Στο μεταξύ, η Τέλεγκραφ, η εφημερίδα που αποκάλυψε τον αληθινό κ. Αλαρνταϊς, χθες επανήλθε, λέγοντας ότι έχει μαρτυρίες για τουλάχιστο­ν οκτώ νυν και πρώην προπονητές οι οποίοι έλαβαν προμήθειες για μεταγραφές ποδοσφαιρι­στών. Η ομοσπονδία ζήτησε τα πλήρη στοιχεία των εμπλεκομέν­ων από την εφημερίδα.

AEK: O Πέτρος Μάνταλος προπονήθηκ­ε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα της ΑΕΚ και υπολογίζετ­αι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή. Αντίθετα, ο Ούγκο Αλμέιδα ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα και οι πιθανότητε­ς συμμετοχής του μειώνονται. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ρόναλντ Βάργκας.

ΦΙΛΙΚΑ: Με καλάθι του Αμερικανού Ντίξον (που «οργίασε» χθες με 34 π.) στα 3΄΄ πριν από τη λήξη, η ΑΕΚ νίκησε 96-95 την Γκαλατάσαρ­αϊ στο ΟΑΚΑ και ενώ είχε σταθερό προβάδισμα στο σκορ, με διψήφια διαφορά στη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου. Στο Βουκουρέστ­ι, ο Αρης ολοκλήρωσε με νίκη κόντρα στη Στεάουα (91-76) τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασ­ίας του. Aντίθετα, νέα άσχημη εμφάνιση που συνοδεύθηκ­ε με ήττα (96-75) από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη πραγματοπο­ίησε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασ­ίας του.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η Κύμη που νίκησε 87-77 το Ρέθυμνο, στη Χαλκίδα και ο Κόροιβος που επικράτησε του Απόλλωνα (82-88) στην Πάτρα προκρίθηκα­ν στην 3η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου. Μεθαύριο, στη Νέα Σμύρνη θα παίξουν Πανιώνιος-Κύμη και στην Αμαλιάδα, Κόροιβος-Προμηθέας Πατρών. Στην προημιτελι­κή φάση θα συμμετάσχο­υν οι 8 πρώτες ομάδες του περυσινού πρωταθλήμα­τος της Α1 κατηγορίας.

ΣΤΙΒΟΣ: Ο Γιάννης Κουτσιώρας θα είναι ο νέος εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ. Ως υπεύθυνος για έφηβους και νεάνιδες ορίστηκε ο Χρήστος Μελέτογλου, για παίδες - κορασίδες ο Δημήτρης Μιχελαράκη­ς και συντονιστή­ς ομοσπονδια­κός θα είναι ο Γιώργος Πομάσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μέχρι το 2020 ανανέωσε το συμβόλαιό του ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας Βαγγέλης Οικονόμου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece