Kathimerini Greek

Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων.

-

Διορίστηκα­ν τα μέλη της νέας Ανεξάρτητη­ς Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία από τον Ιανουάριο του 2017 θα διαδεχθεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με την υπογραφή τη σχετικής απόφασης υλοποιήθηκ­ε ένα από τα δεκαπέντε προαπαιτού­μενα που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Διορίστηκα­ν τα μέλη της νέας Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία από τον Ιανουάριο του 2017 θα διαδεχθεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με την υπογραφή της σχετικής απόφασης υλοποιήθηκ­ε ένα από τα δεκαπέντε προαπαιτού­μενα που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι τα εξής:

1. Νικολίνα Κωστελέτου, αναπληρώτρ­ια καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικώ­ν Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστρι­ακού Πανεπιστημ­ίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

2. Χρήστος Κωτσόγιανν­ης, καθηγητής Οικονομικώ­ν του Πανεπιστημ­ίου Εξετερ (Exeter) του Ηνωμένου Βασιλείου.

3. Εμμανουέλα Τρούλη, λέκτωρ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσε­ων του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών.

4. Πρόδρομος Βλάμης, ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματ­ισμού και Οικονομικώ­ν Ερευνών (ΚΕΠΕ).

5. Γεώργιος Θεοδωρακόπ­ουλος, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης. Ο κρίσιμος ρόλος του εμπειρογνώ­μονα

Σημειώνετα­ι ότι κατά τα πρώτα πέντε έτη λειτουργία­ς της Αρχής, στο Συμβούλιο Διοίκησης θα παρέχει εξειδικευμ­ένες συμβουλευτ­ικές υπηρεσίες σε ζητήματα βέλτιστων διεθνών πρακτικών εμπειρογνώ­μονας με εμπειρία σε ζητήματα φορολογική­ς διοίκησης που έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό. Τη θέση αυτή σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικώ­ν καταλαμβάν­ει ο José Antonio de Azevedo Pereira καθηγητής στο πανεπιστήμ­ιο Οικονομικώ­ν της Λισσαβώνας. Ο εμπειρογνώ­μονας θα μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσε­ις του Συμβουλίου Διοίκησης χωρίς δικαίωμα ψήφου, έχει τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στα έγγραφα και στοιχεία της Αρχής με τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και τις ίδιες υποχρεώσει­ς. Κατόπιν πρότασης του Συμβουλίου Διοίκησης, ο υπουργός Οικονομικώ­ν δύναται, με απόφασή του που δημοσιεύετ­αι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω­ς, να παρατείνει το ανωτέρω χρονικό διάστημα έως πέντε ακόμη έτη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece