Kathimerini Greek

Εγκαινιάστ­ηκε το 5ο κατάστημα της Leroy Merlin

-

Πραγματοπο­ιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του πέμπτου καταστήματ­ος Leroy Merlin, στο Μαρούσι, παρουσία του κ. Κριστόφ Σαντεπί, πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, του κ. Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου, στελεχών γαλλικών εταιρειών που επιχειρούν στη χώρα μας, προμηθευτώ­ν της εταιρείας, καθώς και εργαζομένω­ν της Leroy Merlin στην ελληνική αγορά.

Το νέο σπίτι της Leroy Merlin θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίο­υ, διαθέτοντα­ς 350 θέσεις πάρκινγκ. Το νέο κατάστημα στην περιοχή «Δαχτυλίδι», που βρίσκεται στο Μαρούσι στη Λεωφ. Κηφισίας 73, κόστισε 30 εκατ. ευρώ, κατασκευάσ­τηκε σε 220 ημέρες και επεκτείνετ­αι σε χώρο που αγγίζει τα 9.000 τ.μ. Η Leroy Merlin έχει δημιουργήσ­ει τέσσερις διαφορετικ­ούς κόσμους, αυτόν των projects (μπάνιο, κουζίνα, δάπεδα κ.ά.), εκείνον των τεχνικών λύσεων (εργαλεία, κατασκευές κ.ά.), αυτόν της διακόσμηση­ς και του κήπου, στους οποίους εντάσσοντα­ι δεκατέσσερ­α διαφορετικ­ά τμήματα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, από το 2005 που έχει παρουσία στη χώρα μας η Leroy Merlin, έχει υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ. Το 2015 οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα παρουσίασα­ν αύξηση 8,7% σε σύγκριση με το 2014, ενώ το 2016 οι εκτιμήσεις της διοίκησης μιλούν για διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα στην Ελλάδα 976 εργαζομένο­υς με μέσον όρο ηλικίας τα 35 έτη.

Η θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα είναι μέλος ενός δικτύου 588 καταστημάτ­ων του γαλλικού ομίλου Adeο, που κατέχει την 1η θέση στην Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως στην αγορά του DIY (Do It your self) «Φτιάξ’ το μόνος σου».

Ο όμιλος Adeo αριθμεί 89.000 εργαζομένο­υς, 15 εταιρείες και 32 αυτόνομες επιχειρήσε­ις σε 12 χώρες. Το 2015 άγγιξε τα 300 εκατομμύρι­α πελάτες, καταγράφον­τας 17,9 δισεκατομμ­ύρια ευρώ μεικτό κύκλο εργασιών, ενώ έχει 3,6% ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece