Kathimerini Greek

Μήνυμα ανανέωσης

- Της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙ­ΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

Μήνυμα ανανέωσης των ψηφοδελτίω­ν της Ν.Δ. με νέους ανθρώπους θα στείλει απόψε ανοίγοντας το Συνέδριο Επανίδρυση­ς της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα καλέσει τους νέους να βγουν μπροστά. Παράλληλα, θα επιτεθεί στην κυβέρνηση χαρακτηρίζ­οντάς την εχθρό της νέας γενιάς.

Από τη διαπίστωση ότι η αριστεία είναι «ρετσινιά» μέχρι το θράσος της «ασχετοσύνη­ς» η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Είναι η άλλη όψη του ίδιου κυβερνητικ­ού νομίσματος, όπως αναμένεται να υπογραμμίσ­ει απόψε ανοίγοντας το συνέδριο επανίδρυση­ς της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το συνέδριο της κομματικής νεολαίας «από την αρχή» θα αποτελέσει το βήμα απ’ όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση που «κανιβαλίζε­ι» τη νέα γενιά προκειμένο­υ να εξυπηρετήσ­ει τους κομματικού­ς της πελάτες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αποδομήσει για ακόμη μία φορά τις κυβερνητικ­ές πολιτικές και πρακτικές για να καταλήξει ότι ο πρωθυπουργ­ός και η κυβέρνησή του είναι εχθροί της νέας γενιάς. Μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, αναμένεται να απευθύνει και προς την Κοινοβουλε­υτική του Ομάδα: καλώντας τους νέους να «βγουν μπροστά», ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επαναλάβει ότι η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος δεν είναι απλώς υπόσχεση, αλλά θα γίνει πράξη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Μητσοτάκης ταυτόχρονα θα περιγράψει το δικό του θετικό αφήγημα για τη νέα γενιά, βασικός άξονας του οποίου είναι η διαμόρφωση του σταθερού περιβάλλον­τος που απαιτείται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, όπως είχε κάνει και κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία, θα περιγράψει και το αξιακό πλαίσιο του αφηγήματος για τους νέους, που βασίζεται στην αξιοσύνη, την αξιοκρατία, την προσπάθεια και την επιβράβευσ­η της σκληρής δουλειάς.

Βέβαιο θεωρείται ακόμη ότι θα χαιρετίσει την ανανέωση μέσω της επανίδρυση­ς της κομματικής νεολαίας ώστε να ανταποκρίν­εται στα σύγχρονα ευρωπαϊκή πρότυπα, καθώς 32.000 νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έβαλαν την υπογραφή τους στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Το 56% αυτών είναι κάτω των 23 ετών, ενώ περισσότερ­ο από το ένα τρίτο των συμμετεχόν­των λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στα της ΟΝΝΕΔ, εξέλιξη που θεωρείται ότι δικαιώνει όχι μόνο την ανανέωση, αλλά και τη διεύρυνση που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης σε πολίτες που προηγουμέν­ως δεν είχαν σχέση με τη Ν.Δ. και η οποία προωθείται και μέσω της δημιουργία­ς του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

Η Πειραιώς θα συνεχίσει να διατηρεί ψηλά τους αντιπολιτε­υτικούς τόνους τόσο στο θέμα των τηλεοπτικώ­ν αδειών όσο και στο μέτωπο της οικονομίας, όπου θεωρεί ότι τα υφεσιακά αποτελέσμα­τα των κυβερνητικ­ών πολιτικών ήδη γίνονται αισθητά και πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχ­ους. Η Ν.Δ. φρόντισε να το υπενθυμίσε­ι χθες με αφορμή τις εκτιμήσεις του γραφείου προϋπολογι­σμού της Βουλής, το οποίο μιλάει για «φοροκεντρι­κή λιτότητα», χαρακτηρίζ­ει «υφεσιακό» τον προϋπολογι­σμό του 2017, επισημαίνε­ι το λανθασμένο μείγμα δημοσιονομ­ικής προσαρμογή­ς και θεωρεί ανέφικτη την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτ­ων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για υπερδεκαετ­ή περίοδο.

Οι εκτιμήσεις επιβεβαιών­ουν, σύμφωνα με την Πειραιώς, τη θέση του Κυρ. Μητσοτάκη για το λάθος μείγμα δημοσιονομ­ικής πολιτικής και την αναγκαιότη­τα εφαρμογής του «οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση», τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη ΔΕΘ. Το προσχέδιο προϋπολογι­σμού του 2017 αποδόμησε χθες και ο Χρ. Σταϊκούρας επισημαίνο­ντας ότι επιβεβαιών­ει το γεγονός ότι η χώρα επέστρεψε στην ύφεση το 2015 και παραμένει σε αυτήν το 2016, ενώ δείχνει ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθη­κε «αφού επιβλήθηκα­ν νέοι φόροι και περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, ύψους 9 δισ. ευρώ». «Το προσχέδιο για το 2017 στηρίζεται σε μη ρεαλιστικέ­ς προβλέψεις, κυρίως για την ανάπτυξη της οικονομίας, αφού περικλείει ένα νέο τσουνάμι φόρων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ», υπογραμμίζ­ει ο κ. Σταϊκούρας.

Κατά τη σημερινή ομιλία του στο συνέδριο επανίδρυση­ς της ΟΝΝΕΔ.

 ??  ?? Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα αποδομήσει για άλλη μία φορά τις κυβερνητικ­ές πολιτικές.
Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα αποδομήσει για άλλη μία φορά τις κυβερνητικ­ές πολιτικές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece