Kathimerini Greek

Ισοπαλία-εφεύρεση για ΠΑΟ στη Λιέγη

Τραυματισμ­οί, διαιτησία και ατυχία άφησαν τους «πράσινους» στο 2 - 2 με τη Σταντάρ – Ελπίδες για πρόκριση

-

«Χρυσό» διπλό μέσα απ’ τα χέρια του έχασε ο Παναθηναϊκ­ός ή, για την ακρίβεια, του το άρπαξαν ο Πολωνός διαιτητής Στεφάνσκι και η κακοδαιμον­ία του τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη! Οι «πράσινοι» προηγήθηκα­ν 2 - 0 στη Λιέγη με δύο υπέροχα γκολ του Ιμπάρμπο, ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, αλλά ένα πέναλτι-εφεύρεση στις καθυστερήσ­εις του ημιχρόνου και ένα φάουλ του Μπελφοντίλ, που πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας στο 82΄, του στέρησαν μια νίκη που θα τον έβαζε πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Το τελικό 2 - 2 με τη Σταντάρ δίνει στον Παναθηναϊκ­ό ελπίδες, καθώς με το ίδιο σκορ τελείωσε και ο αγώνας της Θέλτα Βίγκο με τον Αγιαξ, αλλά σαφέστατα θα ήταν πολύ περισσότερ­ες εάν έπαιρνε μια νίκη που την άξιζε απόλυτα, όπως και στον αγώνα με τη Θέλτα στην Ισπανία.

Η απώλεια του Μπεργκ, λόγω υψηλού πυρετού, έφερε τον Λέτο στην ενδεκάδα κι από τα πόδια του Αργεντινού φορ έφυγαν οι πάσες που έχρισαν σκόρερ τον Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανό­ς άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό σουτ στο 12΄ από τη γωνία της περιοχής και στο 36΄, παίζοντας το ένα - δύο με τον Λέτο, έκανε το 2 - 0 με ένα εξίσου όμορφο πλασέ πάνω στην κίνηση. Ο Παναθηναϊκ­ός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμ­ό και η βραχυκυκλω­μένη Σταντάρ δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι σε μια ομάδα με άψογη αμυντική λειτουργία, καλή κυκλοφορία της μπάλας και επικίνδυνε­ς αντεπιθέσε­ις, με πολλούς παίκτες να ακολουθούν τη φάση.

Οι Βέλγοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με ένα πέναλτι-φάντασμα σε βουτιά του Ορλάντο Σα ανάμεσα σε Κουτρουμπή και Σάμπα. Ο διαιτητής ενώ του έκανε νόημα να σηκωθεί, με υπόδειξη του βοηθού περιοχής έδειξε πέναλτι και απέβαλε στο τέλος του ημιχρόνου τον Στραματσόν­ι λόγω της έντονης διαμαρτυρί­ας του. Ο Τζούνιορ ευστόχησε και έβαλε ξανά τη Σταντάρ στο παιχνίδι, η οποία εμφανίστηκ­ε καλύτερη στο β΄ ημίχρονο, χωρίς, όμως, να είναι απειλητική, με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία του Ορλάντο Σα στο 66΄. Οι «πράσινοι» παρότι έχασαν λόγω θλάσης στον δικέφαλο τον Σάμπα στο 46΄, τον Ζέκα στο 78΄ (πιο βαριά η δική του περίπτωση, ενώ έσπασε και δόντι ύστερα από χτύπημα του Εντμίλσον) και είχαν στο τέλος πρόβλημα και με τον Λεντέσμα (τράβηγμα), δεν κινδύνευσα­ν ιδιαίτερα, έχασαν όμως τη νίκη από ένα φάουλ του Μπελφοντίλ που τρύπησε το τείχος στο 82΄, ενώ είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 9΄ με τον Ιμπάρμπο για το 2 - 3!

ΣΤΑΝΤΑΡ: Ζιλέ, Ντοσεβί (63΄ Εμπενζά), Σολζ, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72΄ Ενό), Σα, Μπελφοντίλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Στιλ, Σάμπα (46΄ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουτρουμπή­ς, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78΄ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιε­ς, Ιμπάρμπο, Λέτο (74΄ Λουντ).

 ??  ?? Ο Ιμπάρμπο
πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και κάλυψε επάξια το κενό του άρρωστου Μπεργκ.
Ο Ιμπάρμπο πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και κάλυψε επάξια το κενό του άρρωστου Μπεργκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece