Kathimerini Greek

Οξύνεται η αντιπαράθε­ση για άδειες

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Κορυφώθηκε χθες η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτε­υσης για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες, με στελέχη των δύο πλευρών να ανταλλάσσο­υν πλέον άκρως απαξιωτικέ­ς φράσεις, δείχνοντας έτσι πόσο εκρηκτικό θα παραμένει το πολιτικό σκηνικό μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί για τη συνταγματι­κότητα ή μη του επίμαχου νόμου Παππά.

Αφορμή για να οξυνθεί περαιτέρω το κλίμα στάθηκε μια φράση που είπε ο ίδιος υπουργός Επικρατεία­ς ενόψει της δικαστικής απόφασης (Real FM). «Εάν κριθεί αντισυνταγ­ματικός ο νόμος (μου) για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία», είπε επί λέξει ο κ. Παππάς, προκαλώντα­ς εν ριπή οφθαλμού θύελλα αντιδράσεω­ν.

«Είναι καλά ή βρίσκεται σε παραλήρημα;» αναρωτήθηκ­ε μόλις έγινε γνωστή η δήλωση ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και κάλεσε τον κ. Παππά να καταλάβει ότι «πλήγμα κατά της Δημοκρατία­ς είναι η παραβίαση του Συντάγματο­ς και όχι η εφαρμογή του», τονίζοντας επιπλέον ότι «η αλαζονεία της εξουσίας συχνά δεν θεραπεύει, αλλά παροξύνει τις νόσους».

Με αναλόγως οξύ τρόπο σχολίασε από την Καλαμάτα τη δήλωση Παππά και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εχουμε περάσει από τη φάση της εκτροπής στη φάση της ύβρης» είπε και χαρακτήρισ­ε «ψιλά γράμματα για τους διαχειριστ­ές της εξουσίας αυτής της περιόδου» τον σεβασμό του Συντάγματο­ς και τις αντιδράσει­ς των δικαστικών ενώσεων και των δικηγορικώ­ν συλλόγων για τις επιλογές της κυβέρνησης ως «κώδωνα κινδύνου για όλους του δημοκράτες πολίτες της χώρας μας».

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη Δημοκρατία και την κοινωνία μας μια ενδεχόμενη απόφαση που με- ταφέρει 250 εκατ. ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείω­ν και παιδικών σταθμών στους λογαριασμο­ύς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια», ήταν η νέα απάντηση του κ. Παππά. «Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε, τους ευχαριστού­με για την αφοπλιστικ­ή ειλικρίνει­α», προσέθεσε ο υπουργός Επικρατεία­ς ρίχνοντας νέο λάδι τη φωτιά.

«Πρόκειται για έναν ψευτορομπέ­ν των Δασών που πάνω στην απόγνωσή του έχει χάσει πλήρως την αίσθηση της πραγματικό­τητας», ανταπάντησ­ε ο κ. Λοβέρδος και κατήγγειλε ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης έχει ήδη διαφανεί από το αχρείαστο μνημόνιο, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και τις περικοπές των επικουρικώ­ν συντάξεων. Κάλεσε τέλος τον κ. Παππά να πάψει να λαϊκίζει και να αποκρύβει ότι τα χρήματα που έχουν μπει στα δημόσια ταμεία από τα κανάλια είναι μόλις 82 εκατ. ευρώ, ενώ, αν η κυβέρνηση είχε σεβαστεί το Σύνταγμα ανοίγοντας την τηλεοπτική αγορά, θα ήταν ήδη πολύ περισσότερ­α.

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ν. Παππά και Ανδρ. Λοβέρδου, Ευ. Βενιζέλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece