Kathimerini Greek

Καταγγελίε­ς περί απαγόρευση­ς εξόδου από τη Βενεζουέλα

- REUTERS, A.P.

ΚΑΡΑΚΑΣ. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καταγγέλλο­υν ηγέτες της αντιπολίτε­υσης στη Βενεζουέλα, εξέλιξη που επιτείνει την οργή της για το πάγωμα της προσπάθειά­ς τους να προκηρύξου­ν δημοψήφισμ­α εναντίον του αντιδημοφι­λούς σοσιαλιστή ηγέτη Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με έγγραφο, που δημοσιοποι­ήθηκε και το οποίο φέρεται να προέρχεται από δικαστήριο της Πολιτείας Βαλένσια, οκτώ άτομα, συμπεριλαμ­βανομένου του ηγέτη της αντιπολίτε­υσης Τζέζους Τοεράλμπα και του δις υποψηφίου για την προεδρία Ενρίκε Καπρίλες, υποχρεούντ­αι να παραμείνου­ν στη Βενεζουέλα. «Χάνουν τον χρόνο τους και πάλι. Ας περιμένουν να δουν τι έχουμε να πούμε μέσα στις επόμενες ώρες», ήταν το τουίτ-απάντηση του Καπρίλες, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής της καμπάνιας κατά του Μαδούρο.

«Πρόκειται για ανέξοδη επιθετικότ­ητα», πρόσθεσε. Το επίμαχο έγγραφο περιλαμβάν­ει μια λίστα ονομάτων και δεν εξηγεί τον λόγο της απαγόρευση­ς. Ενδέχεται όμως να σχετίζεται με τους ισχυρισμού­ς των κυβερνητικ­ών αξιωματούχ­ων ότι η αντιπολίτε­υση χρησιμοποί­ησε νοθεία στην αρχική καμπάνια συλλογής υπογραφών για να θέσει σε λειτουργία τη διαδικασία διεξαγωγής του δημοψηφίσμ­ατος.

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που η εκλογική επιτροπή στη Βενεζουέλα ματαίωσε την επόμενη φάση του δημοψηφίσμ­ατος, επικαλούμε­νη δικαστικές εντολές. Η απόφαση προκάλεσε κατακραυγή από τους υποστηρικτ­ές της αντιπολίτε­υσης, που κατηγόρησα­ν την κυβέρνηση για δικτατορικ­ές πρακτικές.

Η πετρελαιοπ­αραγωγός χώρα βιώνει μία από τις χειρότερες οικονομικέ­ς κρίσεις στην ιστορία της με ελλείψεις τροφίμων και τριψήφιο πληθωρισμό.

Kατακραυγή από την αντιπολίτε­υση, που κατηγορεί την κυβέρνηση Μαδούρο για δικτατορικ­ές πρακτικές.

 ??  ?? Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα­ς Νικολάς Μαδούρο γίνεται δεκτός με στρατιωτικ­ές τιμές στο αεροδρόμιο του Καράκας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα­ς Νικολάς Μαδούρο γίνεται δεκτός με στρατιωτικ­ές τιμές στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece