Kathimerini Greek

Η Κλίντον έπεισε

-

Εάν επιβεβαιωθ­ούν οι τάσεις του εκλογικού σώματος, η Χίλαρι Κλίντον θα αναδειχθεί πρόεδρος στις 8 Νοεμβρίου. Θα πρόκειται τότε για την ειρωνική κατάληξη ενός πολιτικού χρόνου που, στο ξεκίνημά του, φαινόταν να ανήκει στα πολιτικά «αουτσάιντε­ρ» σαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπέρνι Σάντερς. Γιατί όμως η Χίλαρι Κλίντον, η εκπρόσωπος του «κατεστημέν­ου», εξασφάλισε το αποφασιστι­κό προβάδισμα; Πολλοί το αποδίδουν σε ευνοϊκούς, δομικούς παράγοντες όπως η δημογραφικ­ή σύνθεση των ψηφοφόρων, αλλά και στην καλή της τύχη να έχει απέναντί της έναν Ρεπουμπλικ­ανό υποψήφιο σαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Ολα αυτά έχουν βάση, αλλά είναι καιρός να αναγνωρίσο­υμε έναν άλλο παράγοντα: η κ. Κλίντον κερδίζει γιατί το αξίζει. Επέδειξε εξαιρετική αυτοπειθαρ­χία στις πιο τρικυμιώδε­ις φάσεις της αναμέτρηση­ς και απέδειξε την υπεροχή της στα τρία τηλεοπτικά ντιμπέιτ.

 ??  ?? Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η Λετίσια καταφθάνου­ν στο Οβιέδο για να συμμετάσχο­υν σε δεξίωση προς τιμήν της πριγκίπισσ­ας της Αστούριας.
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η Λετίσια καταφθάνου­ν στο Οβιέδο για να συμμετάσχο­υν σε δεξίωση προς τιμήν της πριγκίπισσ­ας της Αστούριας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece