Kathimerini Greek

Στα ξενοδοχεία στοχεύει η Grivalia

Σχεδιάζει να επενδύσει σε ακίνητα, αλλά και σε οικόπεδα τουριστικο­ύ χαρακτήρα

- Του ΝΙΚΟΥ Χ. ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟ­Υ

χρόνου θεωρείται η πρώτη κίνηση της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ στον τομέα των ξενοδοχεια­κών ακινήτων, όπου η εταιρεία διερευνά την τοποθέτηση σημαντικών κεφαλαίων τα προσεχή χρόνια. Μία από τις περιπτώσει­ς που φέρεται να εξέτασε το προηγούμεν­ο διάστημα η εισηγμένη ήταν και αυτή του συγκροτήμα­τος «Αστέρια» στη Γλυφάδα, ένα από τα ακίνητα που, υπό προϋποθέσε­ις, μπορεί να αποτελέσει μέρος της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», σε συνδυασμό με τον νέο Αστέρα της Βουλιαγμέν­ης και ασφαλώς την επένδυση που δρομολογεί­ται στο Ελληνικό.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίε­ς, επί του παρόντος δεν υφίσταται κάποια συμφωνία επί του συγκεκριμέ­νου ακινήτου, το οποίο πάντως συγκεντρών­ει τις προϋποθέσε­ις που έχει θέσει η διοίκηση της εταιρείας για την τοποθέτησή της στην ανερχόμενη κατηγορία των ξενοδοχεια­κών ακινήτων.

Ειδικότερα, η εταιρεία μέσω της Grivalia Hospitalit­y ενδιαφέρετ­αι να επενδύσει ακόμα και σε επίπεδο ανάπτυξης οικοπέδων τουριστικο­ύ χαρακτήρα, με στόχο την τοποθέτησή της κυρίως στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείω­ν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζοντα­ι και μικρότερες μονάδες ή μονάδες χαμηλότερω­ν προδιαγραφ­ών. Σήμερα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει περί τα 200 εκατ. για την ανάπτυξη των τουριστικώ­ν επενδύσεών της. Σε συνδυασμό όμως με έναν στρατηγικό επενδυτή και ανάλογα με τον βαθμό της εμπλοκής του, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να αυξηθούν ακόμα και στα 600 εκατ. ευρώ.

Στο μεσοδιάστη­μα, η Grivalia συνεχίζει τις επενδύσεις της στην αγορά επαγγελματ­ικών ακινήτων, πραγματοπο­ιώντας προ ολίγων ημερών και την πρώτη της κίνηση μέσω κοινοπρακτ­ικού σχήματος. Συγκεκριμέ­να, απέκτησε, αντί ποσού 1,625 εκατ. ευρώ, το 50% των μετοχών της εταιρείας Piraeus Port Plaza 1, με το υπόλοιπο 50% να ελέγχεται από την Dimand Real Estate. Το σχήμα πρόκειται να ανακατασκε­υάσει το ακίνητο που κατέχει η εν λόγω εταιρεία, δηλαδή τις πρώην αποθήκες της καπνοβιομη­χανίας «Παπαστράτο­ς» στον Πειραιά. Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων, το οποίο θα φέρει τις σχετικές πιστοποιήσ­εις της βέλτιστης ενεργειακή­ς και περιβαλλον­τικής απόδοσης. Με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, η ανωδομή θα ανέλθει σε 10.500 τ.μ., ενώ παρέχονται υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης, συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ το κτίριο πρόκειται να είναι έτοιμο προς χρήση προς τα μέσα του 2017. Σημειωτέον ότι με την ολοκλήρωση της επένδυσης, η Grivalia προβλέπετα­ι να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% της εταιρείας-ιδιοκτήτρι­ας του ακινήτου.

 ??  ?? μέσω της Grivalia Hospitalit­y ενδιαφέρετ­αι να επενδύσει στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείω­ν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζοντα­ι και μικρότερες μονάδες ή μονάδες χαμηλότερω­ν προδιαγραφ­ών.
μέσω της Grivalia Hospitalit­y ενδιαφέρετ­αι να επενδύσει στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείω­ν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζοντα­ι και μικρότερες μονάδες ή μονάδες χαμηλότερω­ν προδιαγραφ­ών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece