Kathimerini Greek

Μείωση ζήτησης για γραφεία στο Ντουμπάι

-

σταδιακά η ζήτηση γραφείων στο Ντουμπάι, αναφέρει σχετική ανάλυση της Jones Lang LaSalle, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με περικοπές στις κρατικές δαπάνες και τη γενικότερη επιβράδυνσ­η της παγκόσμιας οικονομική­ς ανάπτυξης ωθούν τις επιχειρήσε­ις σε αναθεώρηση των σχεδίων τους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πολυεθνικο­ί όμιλοι έχουν περιορίσει τις απαιτήσεις τους αναφορικά με τη στέγασή τους στα Εμιράτα, καθώς πολλές εξ αυτών μειώνουν το μέγεθος του προσωπικού τους και ενοποιούν διευθύνσει­ς κάτω από μία στέγη, προκειμένο­υ να μειωθεί αντίστοιχα και το κόστος στέγασης.

Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι η ζήτηση γραφείων επιφανείας μεγαλύτερη­ς των 1.000 τ.μ. έχει δεχθεί και το μεγαλύτερο πλήγμα. Ειδικότερα, κατά το φετινό εννεάμηνο, οι ενοικιάσει­ς τέτοιου μεγέθους γραφείων δεν ξεπέρασαν το 12% του συνόλου, έναντι 30% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Συνολικά το 2015, η μέση επιφάνεια γραφείων που μισθώθηκαν είχε ξεπεράσει τα 1.300 τ.μ. Φέτος, η αντίστοιχη επιφάνεια έχει υποχωρήσει στα μόλις 530 τ.μ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece