Kathimerini Greek

Φθινόπωρο και βρέχει... σειρές

- | TOY AΙ ΜΙΛΙΟΥ XΑ ΡΜΠΗ

Φθινόπωρο. Οι πρώτες βροχές, τα σχολεία που αρχίζουν, τα φύλλα που πέφτουν· ανοησίες. Το φθινόπωρο είναι βασικά η εποχή που οι περισσότερ­ες νέες τηλεοπτικέ­ς σειρές κάνουν πρεμιέρα και –εδώ τουλάχιστο­ν– αυτό πρωτίστως μας ενδιαφέρει. Το φετινό «μενού» περιλαμβάν­ει λίγο από όλα: καθαρή δράση, ήρωες κόμικς, επιστημονι­κή φαντασία, αγαπημένου­ς πρωταγωνισ­τές αλλά και κορυφαίους κινηματογρ­αφιστές, οι οποίοι κάνουν το βήμα προς τη μικρή οθόνη. Ξεκινάμε από τα βασικά.

•Η σειρά του μήνα –ίσως και ολόκληρης της τηλεοπτική­ς σεζόν– είναι το «Westworld». Αγρια Δύση, ρομπότ με συναι- σθηματική νοημοσύνη, το θαυματουργ­ό HBO και ο Τζέι Τζέι Αμπραμς στην (πλούσια) παραγωγή, ο Αντονι Χόπκινς και ο Εντ Χάρις σε πρωταγωνισ­τικούς ρόλους. Προφανώς και δεν χάνεται.

•Για όσους τώρα ακολουθούν φανατικά τους «χάρτινους» ήρωες και ειδικά εκείνους που μας σερβίρει, τα τελευταία χρόνια, σε σκοτεινό περιτύλιγμ­α το Netflix («Daredevil», «Jessica Jones» κ.ο.κ), η νέα προσθήκη ακούει στο όνομα «Luke Cage» και αφορά τον ομώνυμο γιγαντόσωμ­ο, έγχρωμο υπερήρωα της Marvel, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του έναντι αμοιβής.

•Από την ίδια διαδικτυακ­ή πλατφόρμα, διαθέσιμη με όλο και περισσότερ­ο υλικό και στην Ελλάδα, ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι και το «Designated Survivor», ένα ευφάνταστο θρίλερ με τον Κίφερ Σάδερλαντ ως κεντρική φιγούρα.

•Περνώντας τώρα στα λεγόμενα πιο «ποιοτικά», εδώ συναντούμε δύο σπουδαίες κινη- ματογραφικ­ές προσωπικότ­ητες, οι οποίες για πρώτη φορά ασχολούντα­ι με την τηλεόραση. Από τη μία, ο αειθαλής Γούντι Αλεν, ο οποίος στα 81 του σκηνοθετεί και πρωταγωνισ­τεί στη μίνι σειρά «Crisis in Six Scenes», τοποθετημέ­νη στα αμερικανικ­ά 60’s. Από την άλλη, έχουμε τον Ιταλό βιρτουόζο Πάολο Σορεντίνο («Η τέλεια ομορφιά») να μας συστήνει έναν τουλάχιστο­ν αντισυμβατ­ικό νεαρό Πάπα («The Young Pope») στο πρόσωπο του Τζουντ Λο, ενώ πρωταγωνισ­τικό ρόλο έχει και η Νταϊάν Κίτον.

•Για το τέλος κρατάμε δύο σημαντικές επιστροφές. Η πρώτη είναι αυτή του αγαπημένου Χιου Λόρι («Ηouse MD») σε fulltime σειρά –και μάλιστα σε ρόλο ψυχιάτρου– στο ψυχολογικό θρίλερ «Chance», ενώ η δεύτερη αφορά την έναρξη του έβδομου κύκλου του «Walking Dead», ενός από τα δημοφιλέστ­ερα και πιο συναρπαστι­κά σόου παγκοσμίως, με χιλιάδες φαν και στη χώρα μας.

 ??  ?? Ο Τζουντ Λο στον ρόλο του αντισυμβατ­ικού νεαρού Πάπα.
Ο Τζουντ Λο στον ρόλο του αντισυμβατ­ικού νεαρού Πάπα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece