Kathimerini Greek

Ολα για τη γυναίκα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

- Αβάνα, Αλεξάνδρα, Βάρκιζα, Cinerama, Village– The Mall, Φάληρο, Ρέντη–, Γαλαξίας, Εμπασσυ, Γλυφάδα, Μαρούσι, Ατλαντίς, Οπερα, Starcity, Ster

Η Χουλιέτα, ώριμη χήρα που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η κόρη της, η Αντία, εξαφανίστη­κε χωρίς καμιά εξήγηση όταν έκλεισε τα 18, εγκαταλείπ­ει ξαφνικά τον εραστή της και μετακομίζε­ι στην παλιά γειτονιά της στη Μαδρίτη. Στη συνέχεια θα βυθιστεί στις αναμνήσεις ανασυνθέτο­ντας το χρονικό της προσωπικής της τραγωδίας. Παράλληλα, θα προσπαθήσε­ι να βρει τα ίχνη της Αντία.

To σενάριο βασίζεται σε τρεις αυτόνομες ιστορίες της συγγρεφέως Αλις Μονρό. «Προσπάθησα να τις ενώσω εφευρίσκον­τας στην πορεία ό,τι ήταν απαραίτητο. Η “Julieta” σημαίνει την επιστροφή μου στο θηλυκό σύμπαν. Η γυναίκα όχι μόνο δίνει ζωή αλλά είναι δυνατότερη, έτσι ώστε να παλέψει, να συντρέξει, να υποφέρει και να απολαύσει όλα όσα φέρνει η ζωή. Μόνο η μοίρα είναι δυνατότερη από εκείνη», λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η «Julieta» είναι στιβαρή σκηνοθετικ­ά, όχι όμως μία από τις καλύτερες στιγμές του Ισπανού δημιουργού. Το θαυμάσιο σάουντρακ υπογράφετα­ι από τον Αλμπέρτο Ιγκλέσιας.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece