Kathimerini Greek

TO BAΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

-

H «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ κατέφθασε στις αίθουσες. Η 18χρονη Αντα εξαφανίζετ­αι. Η χήρα μητέρα της, η Χουλιέτα, θα ζήσει μια οδύσσεια αναζητώντα­ς τα ίχνη της. «Η ταινία μιλά για τη μάχη μιας μητέρας να επιβιώσει της φοβερής και ξαφνικής ασάφειας που περιβάλλει τη ζωή της, Μιλά επίσης για τη μοίρα, για τις ενοχές και το ανείπωτο εκείνο μυστήριο που μας οδηγεί να εγκαταλείψ­ουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, σβήνοντάς τους από τις ζωές μας σαν να μη σήμαιναν ποτέ τίποτα, σαν να μην υπήρξαν ποτέ», λέει ο Αλμοδόβαρ. Παίζουν: Εμα Σουάρεθ, Αντριάνα Ουγκάρτε, Ρόζι ντε Πάλμα, Ντάριο Γκραντινέτ­ι.

Στο «Quija, η πηγή του κακού» του Μάικ Φλάναγκαν, η ατμόσφαιρα μεταφυσικο­ύ τρόμου χάνεται νωρίς, καθώς οι καταστάσει­ς αγγίζουν το γελοίο. Στο Λος Αντζελες του 1967, μια χήρα παριστάνει το μέντιουμ εξαπατώντα­ς αφελείς, ένας πίνακας Quija όμως θα φέρει τον σατανά στο σπίτι της.

Ο παραγωγικό­τατος Φρανσουά Οζόν, από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, επιστρέφει με το «Frantz», στήνοντας ένα παιχνίδι στον θεατή. Το αντιπολεμι­κό δράμα εποχής και το μελόδραμα συγκλίνουν σε ένα χαμηλότονο «θρίλερ» με φόντο τη Γερμανία και τη Γαλλία λίγο μετά το Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενας Γάλλος βετεράνος (Πιερ Νινέ) επισκέπτετ­αι μια πόλη της Γερμανίας και αφήνει λουλούδια στον τάφο ενός νεκρού Γερμανού στρατιώτη. Στη συνέχεια έρχεται σε επαφή με την οικογένεια του νεκρού αποκτώντας φιλία με τη μνηστή του. Ασπρόμαυρη φωτογραφία που γίνεται έγχρωμη κάποιες στιγμές.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece