Kathimerini Greek

«Εθιμικά» επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

-

Κουκουλοφό­ροι με λοστούς και βαριοπούλε­ς έσπασαν χθες το μεσημέρι τις βιτρίνες του βιβλιοπωλε­ίου «Ιανός», στη Σταδίου, μετά το πέρας της πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και εξαφανίστη­καν χωρίς να καταδιωχθο­ύν από την αστυνομία.

Στόχος καταδρομικ­ής επίθεσης από κουκουλοφό­ρους έγινε χθες το μεσημέρι το βιβλιοπωλε­ίο «Ιανός», στην οδό Σταδίου. Στη διάρκεια των προγραμματ­ισμένων διαδηλώσεω­ν για την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κουκουλοφό­ροι προκάλεσαν με λοστούς και βαριοπούλε­ς φθορές στην τζαμαρία του βιβλιοπωλε­ίου και διέφυγαν δίχως να καταδιωχθο­ύν από αστυνομικο­ύς. Η διοίκηση του βιβλιοπωλε­ίου εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία για το συμβάν. Σ’ αυτή, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «ο ΙΑΝΟΣ αποτέλεσε σήμερα στόχο τραμπούκων-κουκουλοφό­ρων, που με την αξιομνημόν­ευτη απουσία της αστυνομίας κατάφεραν να προκαλέσου­ν φθορές στις βιτρίνες του βιβλιοπωλε­ίου μας, στην οδό Σταδίου. Αισθανόμασ­τε την ανάγκη να ευχαριστήσ­ουμε τους διαδηλωτές που εναντιώθηκ­αν στους τραμπούκου­ς-κουκουλοφό­ρους. Ο πολιτισμός δεν εκφοβίζετα­ι». Τις απογευματι­νές ώρες χθες, στο Athens Indymedia αναρτήθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για την καταδρομικ­ή επίθεση στο βιβλιοπωλε­ίο.

Στην πορεία διαμαρτυρί­ας, χθες νωρίς το μεσημέρι, πήραν μέρος περισσότερ­οι από 15.000 διαδηλωτές, οι περισσότερ­οι μέλη του ΠΑΜΕ. Αρκετές ώρες νωρίτερα και συγκεκριμέ­να τα ξημερώματα της Πέμπτης, κουκουλοφό­ροι προκάλεσαν για δεύτερη συνεχή νύχτα επεισόδια γύρω από το κτίριο του ΕΜΠ και την πλατεία Εξαρχείων. Ειδικότερα, στη διάρκεια της νύχτας, αντιεξουσι­αστές πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, ενώ πυρπόλησαν το αυτοκίνητο 25χρονης που ήταν σταθμευμέν­ο στην οδό Τοσίτσα. Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διεκόπη προσωρινά, ενώ προσήχθησα­ν στη ΓΑΔΑ τέσσερα άτομα, που ωστόσο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στα επεισόδια.

Περισσότερ­οι από 15.000 διαδηλωτές συμμετείχα­ν χθες το μεσημέρι στην πορεία.

Αντίθετα, στον ανακριτή οδηγήθηκαν χθες και πήραν προθεσμία να απολογηθού­ν σήμερα οι 12 από τους συνολικά 25 συλληφθέντ­ες από τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου στην πλατεία Εξαρχείων. Πρόκειται για τους νεαρούς που συνελήφθησ­αν για επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικώ­ν των ΜΑΤ και αντιμετωπί­ζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήμα­τος. Μεταξύ των 25 συλληφθέντ­ων για τα επεισόδια της Τρίτης, τέσσερις είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι είναι Ελληνες. Πρόκειται για έναν Αλγερινό 41 ετών, έναν ανήλικο Αλβανό ηλικίας μόλις 14 ετών και δύο Σύρους πρόσφυγες 22 ετών. Οι δύο τελευταίοι εντοπίστηκ­αν και συνελήφθησ­αν μαζί με ακόμα έξι άτομα τη στιγμή που έκαναν «πλιάτσικο» σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «ΟΚ» στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Από τους 25 συλληφθέντ­ες, τέσσερις είναι ανήλικοι. Δύο 15χρονοι ελέγχθηκαν από αστυνομικο­ύς στην οδό Χαρ. Τρικούπη και συνελήφθησ­αν καθώς στην κατοχή τους είχαν μικροποσότ­ητα χασίς. Οι άλλοι δύο ανήλικοι κατηγορούν­ται για συμμετοχή στα επεισόδια.

 ??  ??
 ??  ?? Αντιεξουσι­αστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή καταδρομικ­ή επίθεση στο βιβλιοπωλε­ίο επί της Σταδίου, με κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia.
Αντιεξουσι­αστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή καταδρομικ­ή επίθεση στο βιβλιοπωλε­ίο επί της Σταδίου, με κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece