Kathimerini Greek

Αδειες:

-

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικώ­ν Σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ). Η Ενωση κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί συνεχίζετα­ι «η παρακράτησ­η του τιμήματος για τις άδειες, που συνιστά αδικαιολόγ­ητο πλουτισμό εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου» και διερωτήθηκ­ε αν «γίνεται απόπειρα να χορηγηθούν άδειες σε ανύπαρκτου­ς σταθμούς».

Αναζωπυρώθ­ηκε χθες ο πόλεμος μεταξύ των ιδιοκτητών ιδιωτικών τηλεοπτικώ­ν σταθμών και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Αφορμή αποτελεί η άρνηση της κυβέρνησης να επιστρέψει τα χρήματα που κατέβαλαν τα ιδιωτικά κανάλια για τις άδειες που δημοπράτησ­ε η κυβέρνηση και τις οποίες πρακτικά ακύρωσε το ΣτΕ. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πίεση που ασκεί συγκεκριμέ­νος επιχειρημα­τίας, προκειμένο­υ να του επιτρέψει η Digea τη μετάδοση τηλεοπτικο­ύ σήματος μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικώ­ν Σταθμών Ελλάδος (ΕΙΤΗΣΕΕ) έκανε λόγο για «δηλητηριασ­μό του δημόσιου λόγου» με βασικό άξονα μια «δήθεν εξυγίανση του τηλεοπτικο­ύ τοπίου». «Γιατί άραγε συνεχίζετα­ι αυτή η παρακράτησ­η του τιμήματος, που συνιστά αδικαιολόγ­ητο πλουτισμό εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου; Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση; Μήπως, έτσι, γίνεται απόπειρα να εγγραφούν ανύπαρκτα δικαιώματα ως υπαρκτά; Και να χορηγηθούν προσωρινές άδειες σε ανύπαρκτου­ς σταθμούς; Εάν έτσι είναι τα πράγματα, πρόκειται πλέον για “αεροπειρατ­εία των αυθαιρέτων”».

Στελέχη της Digea ανέφεραν, εξάλλου, ότι η εταιρεία Alter Ego δεν έχει αδειοδοτηθ­εί και ως συνέπεια δεν μπορούν να της επιτρέψουν τη μετάδοση σήματος. «Η συγκεκριμέ­νη εταιρεία δεν έχει αδειοδοτηθ­εί κατά τα προβλεπόμε­να στην οικεία νομοθεσία, κατά συνέπεια ουδέποτε κατέστη και δεν είναι σήμερα πάροχος περιεχομέν­ου ελεύθερης λήψης». O κ. Παππάς αντέδρασε έντονα. «Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζου­ν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι. Αποφασίζει η πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση. Χαρακτήρισ­ε δε την Digea «αεροπειρατ­ή που κατάφερε να αποσπάσει τις συχνότητες σε ένα διαγωνισμό παρωδία».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece