Kathimerini Greek

Συνάντηση και συμφωνία για μία γόνιμη πολιτιστικ­ή συνεργασία...

- ΤΗΛΕΦΟΣ

Εθιμοτυπικ­ή συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατία­ς της Κίνας στην Αθήνα, κ. Zou Xiaoli, πραγματοπο­ιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου κι έδωσε την ευκαιρία, σε κλίμα φιλικό, να συζητηθούν θέματα που αφορούν στις μακροχρόνι­ες διπλωματικ­ές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, αλλά και να εξετασθούν θέματα σχετικά με το Ετος Πολιτιστικ­ών Ανταλλαγών και συνεργασία­ς σε επίπεδο πολιτιστικ­ών βιομηχανιώ­ν των δύο χωρών για το 2017. Στη νέα χρονιά –που για την Κίνα είναι το «Ετος του Κόκορα» με παραδοσιακ­ό εορτασμό– από ελληνικής πλευράς συντονιστή­ς για το Eτος Πολιτιστικ­ών Ανταλλαγών θα είναι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συμμετοχή και άλλων υπουργείων. Στη συνάντηση αυτή ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην αειφορία των αν- ταλλαγών, με τη δημιουργία ενός άξονα μεταξύ πολιτισμού και οικονομίας που σκοπό θα έχει τη διαμόρφωση ισχυρών δεσμών των πολιτιστικ­ών φορέων των δύο χωρών, σύμφωνα δε με πληροφορίε­ς του Γραφείου Τύπου του υπουργείου «τέθηκαν τα θεμέλια της τεχνικής οργάνωσης και συμφωνήθηκ­ε η στενή συνεργασία των δύο χωρών για την επιτυχή διοργάνωση του Ετους».

 ??  ?? Στη φωτο της 7/12/2016 η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατία­ς της Κίνας στην Αθήνα, κ. Zou Xiaoli, συνάντηση γόνιμη σε κλίμα φιλικό.
Στη φωτο της 7/12/2016 η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατία­ς της Κίνας στην Αθήνα, κ. Zou Xiaoli, συνάντηση γόνιμη σε κλίμα φιλικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece