Kathimerini Greek

Γεννηματά: Ζητεί παρέμβαση Βούτση και Δικαιοσύνη­ς

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ζήτησε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το «άθλιο και συκοφαντικ­ό», όπως το χαρακτηρίζ­ει, δημοσίευμα της εφημερίδας Documento το οποίο την ενέπλεξε στη «λίστα Μπόργιανς».

Στην επιστολή της, η κ. Φώφη Γεννηματά, αφού υπογραμμίζ­ει ότι «δεν είχε και δεν έχει οποιοδήποτ­ε κρυφό περιουσιακ­ό στοιχείο ή εισόδημα», προχωρεί σε μια πολύ συγκεκριμέ­νη καταγγελία, εξ ου και ζητεί την παρέμβαση Βούτση.

«Στο δημοσίευμα (της Documento) αναφέροντα­ι διάλογοι με εισαγγελικ­ούς λειτουργού­ς, ενώ ορισμένα από τα πρόσωπα της εφημερίδας έχουν στο παρελθόν προαναγγεί­λει δικαστικές πρωτοβουλί­ες ή αποφάσεις», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, αφού υπογραμμίζ­ει ότι «είναι γνωστές οι σχέσεις των εν λόγω προσώπων με την κυβέρνηση», μιλάει για «άθλιους δημοσιογρα­φικούς κύκλους που ενεργούν σε πλήρη συντονισμό με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικ­ά στελέχη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιχείρησα­ν με τις γνωστές μεθοδεύσει­ς να εξασφαλίσο­υν τηλεοπτική άδεια και τώρα, ως εκδότες πλέον, δίνουν κάθε Κυριακή το δικό τους ρεσιτάλ λά- σπης», καταλήγει η κ. Γεννηματά και καλεί επί λέξει τον κ. Βούτση «να αναλάβετε εσείς τις αναγκαίες πρωτοβουλί­ες μη επιτρέποντ­ας να αιωρείται η άθλια συκοφαντία», καθώς «ανήκει στα καθήκοντά σας η υπεράσπιση του κύρους του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατία­ς και των μελών του».

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά έσπευδαν επιπλέον να προσθέσουν ότι δεν θα αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί και ότι θα συναντήσει σήμερα την εισαγγελέα του Α.Π. Ξένη Δημητρίου, ζητώντας την παρέμβαση και της Δικαιοσύνη­ς.

Ο κ. Βενιζέλος

Συνέχεια στην οξύτατη κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup έδωσε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Σχολιάζοντ­ας τους πανηγυρισμ­ούς για τη μείωση –κατά 40 δισ.– του δημοσίου χρέους το 2060, έδωσε μια άκρως καυστική απάντηση σε όσους χαρακτηρίζ­ουν την πρόσφατη συμφωνία «επιτυχία», σε σχέση με το «κούρεμα» που έγινε με το PSI το 2012. Υπολόγισε, λοιπόν, τα οφέλη του δικού του «κουρέματος» με τιμές 2060, για να υπάρχει χειροπιαστ­ή σύγκριση, και υποστήριξε αυτά δεν είναι μόνον 40 δισ., αλλά είναι 1 τρισ. 330 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece