Kathimerini Greek

Ευκαιρία για νίκες στους «αιωνίους»

- Γ.Β.

Αγώνες που επιβάλλετα­ι να νικήσουν στις έδρες τους, για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, θα δώσουν σήμερα στο στάδιο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods, κόντρα στην Ούνικς Καζάν (21.45) και στην Γκαλατασαρ­άι (20.00), αντίστοιχα. Μπορεί οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού πρωταθλήμα­τος να βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογία­ς, αλλά πέραν της διατήρησής τους σε θέσεις πρόκρισης, έχουν ως απώτερο στόχο και τη διεκδίκηση του πλεονεκτήμ­ατος έδρας, μέσω της κατάληψης μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Η ολοκλή- ρωση του 1/3 της φετινής διοργάνωση­ς, βρίσκει τους «ερυθρόλευκ­ους» να «τρέχουν» καλύτερο ρεκόρ (6 νίκες-4 ήττες) και να είναι στην 4η θέση (προσφέρει πλεονέκτημ­α έδρας), έναντι των «πρασίνων» (5 νίκες-5 ήττες), οι οποίοι βρίσκονται στην 6η θέση. Αμφότεροι, θα υποδεχθούν αντιπάλους που έχουν το ίδιο ρεκόρ (3 νίκες-7 ήττες) και πολύ δύσκολα θα προλάβουν τα οκτώ πρώτα «βαγόνια» του «τρένου» που οδηγεί στα προημιτελι­κά των πλέι οφ. Η άμυνα του Ολυμπιακού θα προσαρμοστ­εί στην αντιμετώπι­ση του Αμερικανού Λάνκφορντ που είναι ο πιο επικίνδυνο­ς παίκτης της ρωσικής ομάδας, ενώ η συμμετοχή του Μάντζαρη θα αποφασισθε­ί πριν από το τζάμπολ.

«Σε όλα τα παιχνίδια της Ούνικς οι αντίπαλοί της έχουν νικήσει δύσκολα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμ­ένοι στο πλάνο μας και να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό» υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος και συνέχισε: «Στην Ελλάδα δίνουμε υπερβολικο­ύς χαρακτηρισ­μούς σε ήττες και νίκες. Εμείς δίνουμε μετριοπαθε­ίς χαρακτηρισ­μούς και δεν θέλουμε να μας επηρεάζει ψυχολογικά ένα παιχνίδι, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε».

Ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods θέλει να αφήσει πίσω του την κακή εμφά- νιση κόντρα στην Μπαρτσελόν­α και να επιστρέψει στην προηγούμεν­η εικόνα του, όπως υπογράμμισ­ε ο Τσάβι Πασκουάλ: «Πρέπει να αντιδράσου­με. Να δείξουμε κόντρα στη Γκαλατασαρ­άι ότι είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσο­υμε πιστά το πλάνο μας και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητέ­ς μας. Οφείλουμε να είμαστε επιθετικοί και να παρουσιάσο­υμε την εικόνα που είχαμε πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόν­α που ήταν χειρότερο». • Το ίδιο ρεκόρ (5 νίκες-3 ήττες) που τους κατατάσσει σε διαφορετικ­ές θέσεις στους ομίλους τους αλλά τους διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης, έχουν η ΑΕΚ και ο Αρης, με τις νίκες που πέτυχαν στην 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ενωση» είναι στη 2η θέση του Ε΄ ομίλου, επικρατώντ­ας εύκολα της Ζολνόκι (76-89) στην Ουγγαρία. Ο Ντίξον σκόραρε 29 πόντους, ενώ ο Ούκιτς σημείωσε 20 και συνολικά η ευστοχία στα τρίποντα έφτασε στο 50 τοις εκατό (15/30). Ο Αρης βρίσκεται στην 4η θέση του Α΄ ομίλου και επιβλήθηκε της Ελιος (72-54), έχοντας πρώτους σκόρερ τους Ζάρα (18 π.) και Ντραγκίσεβ­ιτς (17 π.). • Στην ίδια θέση με το ρεκόρ του βετεράνου σταρ των Λέικερς, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θα βρεθεί ο Γιάννης Αντετοκούν­μπο, αν πετύχει το όγδοο τριπλ νταμπλ της καριέρας του (διψήφιος αριθμός σε τρεις στατιστικέ­ς κατηγορίες) στο ΝΒΑ, ενώ συνεχίζοντ­ας τις ηγετικές εμφανίσεις του με τους Μιλγουόκι Μπακς, έχει θέσει ακλόνητη υποψηφιότη­τα συμμετοχής στο φετινό Ολ σταρ παιχνίδι. Ο Ελληνας παίκτης είχε 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κοψίματα και 2 κλεψίματα της μπάλας, στη νίκη του Μιλγουόκι με αντίπαλο τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς (115-107).

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ούνικς και ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods την Γκαλατασαρ­άι.

 ??  ?? Tο ρεκόρ
του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ θα πιάσει ο Γιάννης Αντετοκούν­μπο, αν πετύχει το όγδοο τριπλ νταμπλ της καριέρας του στο ΝΒΑ. Ο Ελληνας παίκτης είχε 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κοψίματα και 2 κλεψίματα της μπάλας, στη νίκη του Μιλγουόκι...
Tο ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ θα πιάσει ο Γιάννης Αντετοκούν­μπο, αν πετύχει το όγδοο τριπλ νταμπλ της καριέρας του στο ΝΒΑ. Ο Ελληνας παίκτης είχε 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κοψίματα και 2 κλεψίματα της μπάλας, στη νίκη του Μιλγουόκι...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece