Kathimerini Greek

Πρόκριση... οικογενεια­κή για ΠΑΟΚ

Νίκησε 2-0 τη Σλόβαν Λίμπερετς και μπήκε στην κλήρωση των «32» – Αθανασιάδη­ς: Γίναμε ξανά οικογένεια

-

ΟΠΑΟΚ ύστερα από καιρό ήταν... ΠΑΟΚ, κέρδισε τη Σλόβαν Λίμπερετς με σκορ 2-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα στο Μπακού επί της Κάραμπαχ με 1-2, πήρε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, δείχνοντας να συνέρχεται από την αγωνιστική –και όχι μόνο– κρίση των τελευταίων εβδομάδων.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς από το ξεκίνημα έδειξε τις διαθέσεις της, όταν ο Βαρέλα στο δεύτερο λεπτό έχασε κλασική ευκαιρία για να σκοράρει, με την κεφαλιά του σε κενή εστία να φεύγει άουτ. Ο ΠΑΟΚ δημιουργού­σε τις προϋποθέσε­ις για γκολ, είχε κατοχή, ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και η υπεροχή του μετουσιώθη­κε σε… πράξη στο 29΄ όταν από σέντρα του Μάτος, ο Αθανασιάδη­ς άφησε έξυπνα να περάσει η μπάλα, η οποία κατέληξε στον Γκάρι Ροντρίγκεζ και ο τελευταίος πλάσαρε για το 1-0.

Ο Δικέφαλος σφράγισε τη νίκη στο 67΄, όταν ο Λέοβατς βρήκε τον Πέλκα και αυτό πρόλαβε τον Ντουμπράβκ­α γράφοντας με προβολή το 2-0.

Τα πάντα είχαν κριθεί για την υπόθεση νίκη, αφού η Σλόβαν πέρα από ένα δοκάρι του Κομλιτσένκ­ο στο 70΄ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Γλύκου.

«Τα αποδυτήρια τώρα είναι πάρα πολύ καλά. Οι παίκτες μεταξύ τους είναι πολύ καλά. Ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια και αυτή τη στιγμή είμαστε πάρα πολύ καλά», επισήμανε ο Βλάνταν Ιβιτς μετά τον αγώνα, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδη­ς πρόσθεσε πως «δεθήκαμε περισσότερ­ο αυτές τις μέρες που ήμασταν στο ξενοδοχείο. Ελειπε από την ομάδα αυτή η ενότητα. Πριν από λίγες μέρες ο κόσμος μας αποδοκίμαζ­ε, αλλά σήμερα είδε μια ομάδα να παίζει σαν οικογένεια».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (Μαλεζάς 82΄), Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας (Σάχοφ 75΄), Ροντρίγκεζ, Τζάλμα, Αθανασιάδη­ς (Κουλούρης 71΄).

ΣΛΟΒΑΝ: Ντουμπράβκ­α, Καρα- φιάτ (Μπαρτλ 46΄), Κούφαλ, Ποκόρνι, Μπάρτοσακ, Μπρέιτε, Σέβτσικ, Φόλπρεχτ (Κουμπίσκιν 80΄), Εκπάι (Σίκορα 65΄), Βουχ, Κομλιτσένκ­ο.

Σαββίδης: Συγχαρητήρ­ια

Ο Ιβάν Σαββίδης κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στο γήπεδο, αλλά να ξεκουράζετ­αι μετά τις εξετάσεις που έκανε προχθές λόγω δυσφορίας που ένιωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους πάντες και από την άλλη να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο που πολλές φορές δεν μπορούμε να εκπληρώσου­με τις υποσχέσεις που δίνουμε και τους στεναχωρού­με. Χαίρομαι που τις προηγούμεν­ες μέρες μείναμε όλοι μαζί στο ξενοδοχείο. Γίναμε μια πραγματική οικογένεια. Οι γιατροί μου δεν μου σύστηναν να έρθω στο γήπεδο σήμερα, αλλά θα είμαι μαζί με την ομάδα, ακόμα και αν νιώθω πολύ άσχημα».

 ??  ?? Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ.
Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece