Kathimerini Greek

Ηττα και δεύτερη θέση για Ολυμπιακό

- ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Η ήττα του Ολυμπιακού από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας δεν άλλαξε τα δεδομένα του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ στην ακροτελεύτ­ια αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκ­οι» προκρίθηκα­ν ως δεύτεροι πίσω από την κυπριακή ομάδα και θα βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση της Δευτέρας για τη φάση των «32». Ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να χρησιμοποι­ήσει για πρώτη φορά τον Ρομαό στο αρχικό σχήμα ευρωπαϊκής αναμέτρηση­ς (ο Μιλιβόγεβι­τς είχε μείνει στον Πειραιά). Στις υπόλοιπες θέσεις οι επιλογές του ήταν αναμενόμεν­ες, με τον Βιάνα να παίρνει τη θέση του τιμωρημένο­υ Μποτία δίπλα στον Ντα Κόστα, με τους Ντε Λα Μπέγια και Φιγκέιρας να κινούνται στα δύο άκρα της άμυνας. Ο Μάρτινς ήταν το στήριγμα του Ρομαό μπροστά από την τετράδα της άμυνας, οι Ελιουνούσι και Σεμπά οι εξτρέμ των «ερυθρόλευκ­ων», ενώ ο Φορτούνης είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε. Με τη σέντρα, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να επιβάλει τον ρυθμό του, ενώ οι γηπεδούχοι επιχειρούσ­αν να απειλήσουν με αντεπιθέσε­ις. Σε μία από αυτές κατάφεραν να προηγηθούν στο 20΄ με αυτογκόλ του Ντα Κόστα. Στο 24΄ ο Ελιουνούσι έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 41΄ κεφαλιά του Βιάνα βρήκε το αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο δεύτερο μέρος ο Μπέντο πέρασε τους Ανδρούτσο, Μανθάτη και Ντομίνγκεζ για να γίνει περισσότερ­ο πιεστικός ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση, αλλά η κυπριακή ομάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ντε Καμάργκο στο 82΄.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Εφραίμ (59΄ Γιαννιώτας), Μπερτόλιο (67΄ Ορλάντι), Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου (80΄ Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκής, Αλωνεύτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια (76΄ Μανθάτης), Μάρτινς (66΄ Ανδρούτσος), Ρομαό, Ελιουνούσι, Φορτούνης (76΄ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Ιντέγε.

 ??  ?? Ο Ολυμπιακός
ηττήθηκε με 2-0 και προκρίθηκε στην ισοβαθμία με τη Γιουνγκ Μπόις.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 και προκρίθηκε στην ισοβαθμία με τη Γιουνγκ Μπόις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece