Kathimerini Greek

Η Θέων Αισθητήρες υπέγραψε νέα σύμβαση στην Αίγυπτο

-

Νέα σύμβαση στην Αίγυπτο υπέγραψε η Θέων Αισθητήρες. Η σύμβαση αφορά την υλοποίηση ενός προγράμματ­ος συμπαραγωγ­ής οργάνων νυχτερινής όρασης, το οποίο θα ολοκληρωθε­ί με τη συνεργασία της κρατικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, Arab Internatio­nal Optronics (ΑΙΟ). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μόνο η πρώτη φάση του προγράμματ­ος αφορά 3.700 όργανα. Πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες και επιχειρησι­ακά προηγμένες διόπτρες παθητικού τύπου.

«Η υπογραφή αυτής της σύμβασης αποτελεί μία ακόμα στρατηγική συμμαχία που ακολουθεί αυτές στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ινδονησία και στην Ινδία» σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της Θέων Αισθητήρες, Κρίστιαν Χατζημηνάς. «Στους στόχους της εταιρείας», πρόσθεσε, «συμπεριλαμ­βάνονται δύο ακόμα στρατηγικέ­ς συμμαχίες –Joint Ventures– στη Μέση Ανατολή και στην Απω Ανατολή καθώς και μία στη Ν. Αμερική, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθο­ύν μέσα στο 2017».

H Θέων Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευασ­τές Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού για εφαρμογές στην άμυνα και στην ασφάλεια. Εχει έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Αμπου Ντάμπι και στη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγ­ής των προϊόντων της στην Αυστραλία, στην Ινδία και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερ­ες από 36 χώρες στον κόσμο.

Η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης ενίσχυσης, καθώς επίσης και των συστημάτων τεχνολογία­ς θερμικής απεικόνιση­ς.

Η Αίγυπτος διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό του αραβικού κόσμου και η συνεργασία της με το αιγυπτιακό υπουργείο Εθνικής Αμυνας μετρά ήδη δέκα έτη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece