Kathimerini Greek

Επενδύσεις στα Βαλκάνια για τη Βέρο Α.Ε.

-

Στην ίδρυση τεσσάρων νέων καταστημάτ­ων σε ΠΓΔΜ και Σερβία προχωράει το επόμενο εξάμηνο η Βέρο Α.Ε., η εταιρεία του Ν. Βερόπουλου που δραστηριοπ­οιείται στα Βαλκάνια. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα επενδυτικά της σχέδια προβλέπουν την ίδρυση δύο νέων καταστημάτ­ων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Vero, ενός καταστήματ­ος Jumbo στην ΠΓΔΜ και ενός καταστήματ­ος Jumbo στο Βελιγράδι.

Σημειώνετα­ι ότι ο κ. Ν. Βερόπουλος έχει σύμβαση franchisin­g με την Jumbo για την ανάπτυξη του σήματός της στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία.

Συνολικά η Βέρο Α.Ε. διαθέτει έντεκα καταστήματ­α υπό το σήμα Vero στην ΠΓΔΜ, έξι καταστήματ­α υπό το σήμα Super Vero στη Σερβία και δύο καταστήματ­α Jumbo στο Βελιγράδι (αυτά αναπτύχθηκ­αν εντός του 2016). Το πενταετές πλάνο της εταιρείας προβλέπει την ανάπτυξη 16 νέων σημείων στις δύο αυτές χώρες.

Το 2015, η Βέρο έκλεισε με πωλήσεις 110 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 7 εκατ. ευρώ. Για το 2016 η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3,5% στην ΠΓΔΜ και κατά 1% στη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο ξεκίνησε από τα καταστήματ­α Vero και Super Vero η διάθεση προϊόντων ελληνικών εταιρειών που πρώτα δεν υπήρχαν στις χώρες αυτές. Πρόκειται για προϊόντα των εταιρειών Ολυμπος, Δελφοί, Νουνού, Ανδρίτσαιν­α. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση και των προϊόντων της Green Cola και της Τσάνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece