Kathimerini Greek

Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές

-

Η χειρότερη χρονιά από το 2013 θα είναι το 2017 για τις εταιρείες με δεξαμενόπλ­οια, λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή. Οπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου, η απόφαση αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού», μείωση της ζήτησης και λιγότερες ναυλώσεις για μεταφορά πετρελαίου. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα έσοδα των εταιρειών με δεξαμενόπλ­οια θα είναι κατά 12% μικρότερα από όσα προέβλεπαν πριν από την απόφαση του ΟΠΕΚ. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ελα- φρά άνοδο χθες, λόγω της είδησης ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Κίνας, ενώ σημαντικός ήταν ο όγκος των εισαγωγών της σε πρώτες ύλες και εμπορεύματ­α. Ετσι, το Brent κυμαινόταν στα 53,32 δολάρια το βαρέλι και το αργό ΗΠΑ στα 50,16 δολάρια το βαρέλι. Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών έκλεισαν με κέρδη, ανακάμπτον­τας πολύ γρήγορα μετά την αρχική υποχώρησή τους, όταν η ΕΚΤ ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματ­ος ποσοτικής χαλάρωσης και την ταυτόχρονη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι αγορές της Μαδρίτης και του Μιλάνου, με τους αντίστοιχο­υς δείκτες Ιbex 35 και Ftse Mib να κλείνουν με άνοδο 2,6% και 1,64%, ενώ ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτ­ης έκλεισε με κέρδη 1,75%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ελαφρά άνοδο χθες, λόγω της αύξησης των εξαγωγών της Κίνας.

 ??  ?? Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι αγορές της Μαδρίτης και του Μιλάνου, με τους αντίστοιχο­υς δείκτες Ιbex 35 και Ftse Mib να κλείνουν με κέρδη 2,6% και 1,64%, ενώ ο δείκτης Xetra Dax έκλεισε με κέρδη 1,75%.
Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι αγορές της Μαδρίτης και του Μιλάνου, με τους αντίστοιχο­υς δείκτες Ιbex 35 και Ftse Mib να κλείνουν με κέρδη 2,6% και 1,64%, ενώ ο δείκτης Xetra Dax έκλεισε με κέρδη 1,75%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece