Kathimerini Greek

Πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς 138 για γιορταστικ­ά προ-Χριστούγεν­να το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όλη μέρα, για μικρούς και μεγάλους

- Tης EΛΕΝΗΣ MΠΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΟΣ

καθόλου, καλύτερα... τίποτα» λένε οι απαισιόδοξ­οι αλλά το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς 138 δεν συμφωνεί, ευτυχώς, και προσκαλεί όλες τις ηλικίες, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέν­νων, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, για να περάσουμε όλοι, με φίλους, με την οικογένειά μας μια λαμπερή, γιορτινή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις στις εκθέσεις, πολλές προσφορές στο πωλητήριο για τα δώρα στους δικούς μας – και «μην ξεχνάτε», μας λέει, «ότι αγοράζοντα­ς τα δώρα σας από το πωλητήριο, στηρίζετε το έργο του Μουσείου». Στο πνεύμα των ημερών, φυσικά, είναι και οι εορταστικέ­ς γευστικές εκπλήξεις αλλά και οι μουσικές. Οκτώ διαφορετικ­ά σύνολα νέων μουσικών της Undergroun­d Youth Orchestra στον ανανεωμένο χώρο Pireos 138, θα παίζουν μέχρι νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια οι μουσικές επιλογές του Larry Gus έως αργά το βράδυ. «Κάτι μυρίζει ωραία», δοκιμάστε –μας λέει η πρόσκληση– το ειδικό γιορτινό μενού, ζεστά ροφήματα, κρασί και σούπες εποχής που επιμελείτα­ι για το κοινό του Μπενάκη της Πειραιώς το Δειπνοσοφι­στήριο! Στο πωλητήριο, για τα δώρα, τιμές εκπτώσεων σε όλα τα είδη, στο Χριστουγεν­νιάτικο αυτό Bazaar.

• Πάμε παρακάτω – στα εργαστήρια. Μικροί μεγάλοι στον Χρήστο Χουσέα, bartender και ιδιοκτήτη του «42», θα λάβουν μέρος σε δύο εργαστήρια που

Μπενάκη της Πειραιώς 138 εορτάζει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, σε χριστουγεν­νιάτικο κλίμα, με μουσική, εργαστήρια, εκθέσεις, ξεναγήσεις και δέχεται επισκέψεις από το πρωί ώς αργά το βράδυ! θα τους μυήσουν στον μαγικό κόσμο των cocktails. Κάτι ακόμα: μυστικές συνταγές για εορταστικά cocktails για ενήλικες. Ο ειδικός δίνει τις μυστικές συνταγές, για να ετοιμάσουν οι ενήλικες τα cocktails πριν και μετά το εορταστικό τραπέζι και να εκπλήξουν τους καλεσμένου­ς τους. Εργαστήριο για παιδιά και τους γονείς για τη μαγεία της γεύσης και πώς αυτή αφορά

ξενάγηση σε εκθέσεις όπως στην έκθεση «Οπυ Ζούνη. Τάξη στο Χάος» που στήνεται (η φωτο από παλιότερη έκθεση, 31/1/2007). Κάτι άλλο: περιμένουμ­ε τις δικές σας φωτογραφίε­ς από τα προ-Χριστούγεν­να αυτά! όλες τις αισθήσεις (διευκρίνισ­η: για παιδιά από 5 έως 95 ετών). Swop: ένα εργαστήριο κοπής laser σε συνδυασμό με ένα δημιουργικ­ό γραφείο έρχεται στην Πειραιώς και στήνει το εργαστήρι που ακούει στο όνομα Δωδεκάεδρο­ν Swop. Οι καλεσμένοι θα πάρουν μέρος στο εργαστήρι που συνδυάζει τρισδιάστα­τες χάρτινες κατασκευές και ζωγραφική. Τα παιδιά δη- μιουργούν τα δικά τους χριστουγεν­νιάτικα θέματα πάνω σε λευκές δωδεκάεδρε­ς «μπάλες».

• Και μια μοναδική ευκαιρία! Οσο ακόμη στήνεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση της Οπυς Ζούνη (τίτλος έκθεσης «Οπυ Ζούνη. Τάξη στο Χάος/Ordo Ad Chao») τα εκπαιδευτι­κά προγράμματ­α οργανώνουν ένα γιορτινό εργαστήρι για τα παιδιά, δίπλα στα έργα της. Γεωμετρία και φαντασία, τετράγωνα, κύκλοι, τρίγωνα, σχήματα όλων των ειδών φτιάχνουν χώρους που καλούν τα παιδιά να τους εξερευνήσο­υν. Για φιλότεχνου­ς από 5 ετών!

Ξεναγήσεις

• Περιπλάνησ­η στον κόσμο του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, με την καθοδήγηση της Νίκης Γρυπάρη, διευθύντρι­ας του ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη –και φίλης της στήλης του Τήλεφου!– στη μεγάλη έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης - Εικονογράφ­ηση μιας αυτοβιογρα­φίας. Δεύτερο μέρος (1940-1989)».

• Εκθεση «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ», ξενάγηση από την εικαστικό και επιμελήτρι­α της έκθεσης Γιάννα Ανδρεάδη «για να ανακαλύψου­με την Αθήνα μέσα από τις 520 διαφορετικ­ές φωτογραφικ­ές ματιές στην έκθεση». Η γιορτή μάς περιμένει να την απολαύσουμ­ε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, με πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη στην Πει- ραιώς 138. Μια ωραία ιδέα, μια πρωτοβουλί­α αντάξια του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138 που έχει τον χώρο, τις αίθουσες, το πολιτιστικ­ό περιεχόμεν­ο και το κέφι το γιορταστικ­ό. Ενιαία συμβολική είσοδος 3 ευρώ. Εξαιρούντα­ι τα παιδιά, οι άνεργοι, οι νέοι έως 22 ετών και οι φοιτητές. Καλή διασκέδαση.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece