Kathimerini Greek

Συνεργασία της Κρι Κρι με μεγάλη ιταλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ

- AN. NTOΚΑΣ

συνεργασία­ς με μία από τις μεγαλύτερε­ς ιταλικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ υπέγραψε πριν από λίγες μέρες η εισηγμένη βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι για την προώθηση των προϊόντων της στη γειτονική χώρα. Οπως δήλωσε χθες στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Τσινάβος, ο οποίος δεσμεύεται να μην αποκαλύψει την ονομασία της ιταλικής επιχείρηση­ς μέχρι να ξεκινήσει η διαφημιστι­κή καμπάνια, «η συνεργασία μας με την ιταλική αλυσίδα ξεκινά επίσημα από την 1η Ιανουαρίου 2017, όπου θα διανέμοντα­ι τα προϊόντα μας σε πολλά σημεία πώλησης, ενώ μέχρι σήμερα τα προϊόντα της Κρι Κρι διανέμοντα­ι μέσω της Atlante από 1.000 σημεία πώλησης». Ταυτόχρονα, ο κ. Τσινάβος αποκάλυψε ότι ήδη έχει ολοκληρωθε­ί το 20% του νέου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος ύψους 10 εκατ. για τη διετία 2017-2018. Το επενδυτικό πρόγραμμα της σερραϊκής γαλακτοβιο­μηχανίας περιλαμβάν­ει νέες γραμμές παραγωγής και εκσυγχρονι­σμό των υφισταμένω­ν. Στόχος της σερραϊκής γαλακτοβιο­μηχανίας είναι να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα αλλά και να παράγει καινοτόμα προϊόντα και στις δύο κατηγορίες στις οποίες κυρίως δραστηριοπ­οιείται, το γιαούρτι και το παγωτό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο, η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμί­σει επιτυχώς την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόρι­ο στην Ελλάδα.

Με όχημα το ελληνικό γιαούρτι που πλέον αποκτά πολλούς οπα- δούς σε όλο τον κόσμο, η σερραϊκή γαλακτοβιο­μηχανία ταξιδεύει ήδη σε πάνω από 24 χώρες με τις εξαγωγές να καλύπτουν το 26% των συνολικών πωλήσεων και τη διοίκηση της εταιρείας να αναμένει τη λήξη του εμπάργκο για να εισέλθει και στη ρωσική αγορά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει δεχθεί κρούση συνεργασία­ς για μεταφορά τεχνογνωσί­ας από κινεζικές επιχειρήσε­ις. Οπως υπογράμμισ­ε ο κ. Τσινάβος, «οι αγορές της Ασίας είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία αλλά διευκρίνισ­ε ότι μόνο μέσω του δικαιώματο­ς δικαιόχρησ­ης (fran-

Η επωνυμία της ιταλικής αλυσίδας θα ανακοινωθε­ί αφού ξεκινήσει η διαφημιστι­κή καμπάνια στη γειτονική χώρα.

chise) θα μπορούσε να υποστηρίξε­ι την πώληση των προϊόντων της, καθώς λόγω απόστασης δεν είναι εφικτή η τροφοδοσία από το εργοστάσιο των Σερρών». Για το 2017 η εταιρεία έχει στα σκαριά συνεργασίε­ς και με άλλους λιανεμπόρο­υς, καθώς και την παραγωγή νέων κωδικών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο επιδόρπιο γιαουρτιού με πρωτεΐνες (Super Spoon). Στη διάρκεια του φετινού δεκαμήνου (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016) η γαλακτοβιο­μηχανία Κρι Κρι αύξησε τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά στις κατηγορίες γιαουρτιού και παγωτού κατά 11% και 15% αντίστοιχα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece