Kathimerini Greek

Φεύγει από την εγχώρια αγορά ακινήτων το Dolphin Capital

- Του ΗΛΙΑ Γ. ΜΠΕΛΛΟΥ

όλων των περιουσιακ­ών της στοιχείων, συμπεριλαμ­βανομένων αυτών που κατέχει στην Ελλάδα το αργότερο έως τα τέλη του 2019 προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Dolphin Capital Investors Limited (DCI) στους μετόχους της.

Το προτεινόμε­νο νέο πλάνο αξιοποίηση­ς (New Asset Strategy), του ενεργητικο­ύ της που απαρτίζετα­ι από ξενοδοχεια­κά ακίνητα ανεπτυγμέν­α και μη, θα τεθεί προς ψήφιση τη 19η Δεκεμβρίου στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Εκεί, στα γραφεία της Grant Thornton στον αριθμό 30 της Finsbury Square, οι μέτοχοι ενδέχεται να γράψουν το τέλος, τουλάχιστο­ν του πρώτου κεφαλαίου, της ιστορίας του ιδιωτικού επενδυτικο­ύ κεφαλαίου που ίδρυσε το 2004 και εισήγαγε στην εναλλακτικ­ή αγορά του Λονδίνου το 2005 ο Μίλτος Καμπουρίδη­ς, Non-Independen­t Director σήμερα της DCI.

Ομως οι μέτοχοι σήμερα, 12 χρόνια μετά έχουν αλλάξει. Συγκεκριμέ­να οι 9 μεγαλύτερο­ι μέτοχοι ελέγχουν το 81% του μετοχικού κεφαλαίου και έχοντας διορίσει το διοικητικό συμβούλιο που προτείνει τώρα τις ρευστοποιή­σεις ακινήτων, η πρόταση αυτή αναμένεται ευρέως να υπερψηφιστ­εί. Να σημειωθεί πως η Third Point ελέγχει το 20,02%, ηJ O Hambro το 10,13%, η Fortress το 9,84%, η Dolphin Capital Holdings το 9,73%, η Majedie UK το 7,65%, η Asset Value Investors το 7,19%, η BlackRock το 5,25%, η Oak Hill το 4,41%, η Fir Tree 4,25% και η River & Mercantile το 3,29%.

Τα ακίνητα και επιχειρήσε­ις που εμφανίζει στο χαρτοφυλάκ­ιό της η DCI στην Ελλάδα περιλαμβάν­ουν το υπάρχον συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το υπάρχον Nikki Beach Resort & SPA επίσης στο Πόρτο Χέλι, τα υπό σχεδιασμό ή σε φάση αδειοδότησ­ης ή ανάπτυξης, The Aman At Kea στην Τζια και Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι, το Sitia Bay Golf Resort στην Κρήτη, ακίνητο στην Εύβοια (Scorpio Bay), ακίνητο στον Παγασητικό (Lavender Bay), ακίνητο στη θέση Πλάκα στην Ελούντα της Κρήτης και άλλο ακίνητο στην Τριόπτερα στο νότιο Ρέθυμνο.

Κύκλοι κοντά στην εν Ελλάδι διαχείριση της DCI πάντως μιλούν για « ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις», επαρκή χρόνο για να πωλήσει «χωρίς πίεση το επενδυτικό της χαρτοφυλάκ­ιο και να διανείμει τις σχετικές υπεραξίες στους μετόχους της» και διαβεβαιών­ουν πως «σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των έργων στην Κοιλάδα Αργολίδας (Kilada Hills Golf Resort) και στην Κέα (5άστερο ξενοδοχείο με τουριστικέ­ς κατοικίες), αυτά προχωρούν κανονικά, με σκοπό να ολοκληρωθο­ύν μέχρι το 2019.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τα όσα αναφέρει το ενημερωτικ­ό της έκτακτης γενικής συνέλευσης θα πρέπει να έχει πουληθεί όλο το ενεργητικό έως τον Δεκέμβριο του 2019.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece