Kathimerini Greek

Στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και στα «κόκκινα» δάνεια το βλέμμα των ξένων funds

- Ενα δείπνο με ενδιαφέρον ΗΛΙΑΣ Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ

ξεκίνησε η τελευταία προσπάθεια των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών και ορισμένων μεγάλων ελληνικών εισηγμένων να αναζωογονή­σουν το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον και να προσελκύσο­υν κεφάλαια.

Η αμερικανικ­ή επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs διοργάνωσε την Παρασκευή στη βρετανική πρωτεύουσα «Greek Equity Conference» με τη συμμετοχή δεκάδων ξένων επενδυτικώ­ν κεφαλαίων, asset managers και hedge funds στην πλειοψηφία τους. Οι ελληνικές τράπεζες και οι άλλες εισηγμένες, όπως ο ΟΤΕ, η Motor Oil, η Aegean Airlines, ο όμιλος Μυτιληναίο­υ, τα ΕΛΠΕ και η Folli Follie, πραγματοπο­ίησαν παρουσιάσε­ις ενώ στελέχη τους είχαν και σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεω­ν με τους ξένους διαχειριστ­ές κεφαλαίων.

Στο ρόστερ των επενδυτικώ­ν κεφαλαίων που συμμετείχα­ν περιλαμβάν­ονται γνώριμα ονόματα στην ελληνική κεφαλαιαγο­ρά και στις τράπεζες μεταξύ των οποίων της Paulson & Co., συμφερόντω­ν του John Paulson (με μεγάλες θέσεις σε ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Alpha Bank), της BlackRock και της Fidelity (με θέσεις σε ΟΠΑΠ, Folli κ.α.), της Oaktree Capital όπως και των D. E. Shaw & Co και BlueMounta­in Capital Management. Σημαντικό μέρος των ερωτήσεων εκτιμάται ότι θα επικεντρωθ­εί στην πολιτική κατάσταση και προοπτική στην Ελλάδα αλλά και στην πρόοδο της διαχείριση­ς των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Το ελληνικό roadshow στο εξωτερικό δεν ολοκληρώθη­κε όμως στο Λονδίνο. Αύριο Κυριακή τα περισσότερ­α από τα τραπεζικά και επιχειρημα­τικά στελέχη που βρέθηκαν στη Βρετανία θα πάρουν το αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη. Αφορμή το 18ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, που διοργανώνε­ι η Capital Link σε συνεργασία με το New York Stock Exchange.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι, ωστόσο, και το δείπνο που θα παραθέσει στον (εκ των βασικών μετόχων τόσο της Eurobank όσο και της Τράπεζας Κύπρου και φερόμενο ως επόμενο υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ) Γουίλμπουρ Ρος η Capital Link του Νικόλα Μπορνόζη το βράδυ της Δευτέρας στο The New York Yacht Club.

Τις ελληνικές τράπεζες θα εκπροσωπήσ­ουν ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης την Εθνική, ο Νικόλαος Καραμούζης τη Eurobank, ο Σπύρος Παπασπύρου την Πειραιώς και ο Θεόδωρος Αθανασόπου­λος την Alpha Bank. Από πλευράς ξένων επενδυτών παρόντες θα είναι, μεταξύ άλλων, οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas, Citi, UBS, Credit Suisse, Bank of America Merrill Lynch, Apollo Management Internatio­nal, BlackRock, Fortress, York Capital, Oaktree Capital και η WL Ross & Co.

Αξίζει να σημειωθεί και η «συνάντηση οικονομικο­ύ ενδιαφέρον­τος με τη συμμετοχή Ελλήνων κυβερνητικ­ών» που θα γίνει σε ομάδα ξένων θεσμικών επενδυτών. Οι υπουργοί που θα λάβουν μέρος σε αυτές τις συναντήσει­ς είναι οι Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου, Ελενα Κουντουρά και Αλέξης Χαρίτσης.

 ??  ?? Η αμερικανικ­ή επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs διοργάνωσε την Παρασκευή στη βρετανική πρωτεύουσα «Greek Equity Conference» με τη συμμετοχή δεκάδων ξένων επενδυτικώ­ν κεφαλαίων.
Η αμερικανικ­ή επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs διοργάνωσε την Παρασκευή στη βρετανική πρωτεύουσα «Greek Equity Conference» με τη συμμετοχή δεκάδων ξένων επενδυτικώ­ν κεφαλαίων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece