Kathimerini Greek

Το αγροτικό και η προοπτική δυναμικών κινητοποιή­σεων

-

Ηκατάσταση στον αγροτικό τομέα και η ένταση που αυτή πυροδοτεί ήδη στους κόλπους των αγροτών, καθώς κλιμακώνον­ται οι προετοιμασ­ίες για νέες δυναμικές κινητοποιή­σεις, μεταφέρθηκ­αν και στην Ολομέλεια της Βουλής, με την κυβέρνηση να επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμεν­ες κυβερνήσει­ς για τη συσσώρευση αδιεξόδων.

«Δεν είναι τόσο ειλικρινές το ενδιαφέρον όσων κυβέρνησαν για χρόνια τον τόπο και σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτε­υση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Αλλος είναι ο σχεδιασμός. Αυτό που πραγματικά θέλετε είναι να εκβιάσετε μια σύγκρουση της κυβέρνησης με τους αγρότες, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιο πολιτικό όφελος θα καρπωθείτε από αυτό», σχολίασε ο πρωθυπουργ­ός, ενώ παράλληλα προανήγγει­λε και νέες, θετικές για τους αγρότες παρεμβάσει­ς, εφόσον η δημοσιονομ­ική κατάσταση το επιτρέψει.

«Ο αγροτικός τομέας έχει σημαντικές δυνατότητε­ς και οφείλει να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και εξόδου από την κρίση, αλλά δυστυχώς και αυτός έχει πέσει θύμα μιας κυβέρνησης η οποία επιμένει να υπερφορολο­γεί αντί να μεταρρυθμί­ζει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο πάρθηκαν τόσα πολλά αρνητικά μέτρα για τον πρωτογενή τομέα, που οι αγρότες και οι άνθρωποι της υπαίθρου αισθάνοντα­ι πια ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτό είναι το αίσθημα σε όλη την ελληνική περιφέρεια και κάνετε ότι δεν βλέπετε και ότι δεν ακούτε», σχολίασε η κ. Γεννηματά. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκ­ος ανέφερε ότι τα προβλήματα πηγάζουν από τα μνημόνια και τις πολιτικές των προηγούμεν­ων κυβερνήσεω­ν. «Τα μνημόνια και η κοινή αγροτική πολιτική είναι εργαλεία που επιταχύνου­ν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα­ς. «Οι αγρότες είναι κατεστραμμ­ένοι», σημείωσε ο κ. Β. Λεβέντης. «Στη γεωργία κάνουμε ό,τι κάνουμε παντού. Υπερφορολο­γούμε τους νομοταγείς», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Στ. Θεοδωράκης.

Την κριτική της αντιπολίτε­υσης απέρριψαν με τοποθετήσε­ις τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου και ο αναπληρωτή­ς υπουργός Ι.Τσιρώνης.

Ο πρωθυπουργ­ός υποστήριξε πως κάποιοι επιθυμούν σύγκρουση της κυβέρνησης με τους αγρότες, με στόχο πολιτικά οφέλη.

 ??  ?? Ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι επικράτησα­ν χθες στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι επικράτησα­ν χθες στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece