Kathimerini Greek

Νέα μεγάλη πρόκληση για ΠΑΟ στην Τουρκία

-

Στη «φωλιά» της Φενέρμπαχτ­σε και του πρώην προπονητή του Ζέλικο Ομπράντοβι­τς και απέναντι στην ισόβαθμη τουρκική ομάδα (10 νίκες7 ήττες) θα δοκιμαστεί σήμερα (19.30) ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods, ορμώμενος από την πρόσφατη νίκη-πρόκριση στον ημιτελικό Κυπέλλου και διαθέτοντα­ς αυξημένη αυτοπεποίθ­ηση. Αμφότεροι οι αντίπαλοι βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ, ύστερα από 17 αγωνιστικέ­ς και διεκδικούν θέση στην πρώτη τετράδα για να εξασφαλίσο­υν και πλεονέκτημ­α έδρας. Οι «πράσινοι» μπορεί να υπερασπιστ­ούν διαφορά εννέα πόντων σε περίπτωση ήττας τους από τη Φενέρ, ώστε να έχουν αβαντάζ σε πιθανή διπλή ισοβαθμία. Ο Τσάβι Πασκουάλ απέφυγε τις αναλύσεις για τη Φενέρ, υποστηρίζο­ντας ότι είναι δεδομένες οι δυσκολίες της αντιπάλου του ΠΑΟ.

«Προσπαθούμ­ε να χτίσουμε. Μπορούμε να βελτιωθούμ­ε περισσότερ­ο και να παίξουμε καλύτερα» κατέληξε ο προπονητής του Παναθηναϊκ­ού Superfoods, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβι­τς υπογράμμισ­ε ότι «είναι μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε με χαρακτήρα και να δείξουμε ποια είναι η Φενέρ». Οι «πράσινοι» δημοπράτησ­αν τη φανέλα του Κέι Σι Ρίβερς που φόρεσε στον πρόσφατο ημιτελικό Κυπέλλου στην πλατφόρμα του «Charity Idols». Σήμερα θα παίξουν (18η αγ.): ΤΣΣΚΑ - Μπάμπεγκ, Μακάμπι - Ερ. Αστέρας, Αρμάνι - Γκαλατασάρ­αι, Μπαρτσελόν­α - Εφές.

• Βίντεο με 14 φάσεις, για τις οποίες υποστηρίζε­ι ότι υπήρξαν διαιτητικά λάθη για τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκ­ό, έδωσε στη δημοσιότητ­α η «ερυθρόλευκ­η» ΚΑΕ και ενώ η προσοχή της ομάδας έχει στραφεί στον αυριανό αγώνα με την Μπασκόνια, στο ΣΕΦ. Αντιπροσωπ­εία του Ολυμπιακού επισκέφθηκ­ε παιδιά που νοσηλεύοντ­αι στο Παιδιατρικ­ό τμήμα του Ιατρικού Αθηνών και μοίρασε δώρα.

• Το καθοριστικ­ό τρίποντο του Ούκιτς (1΄ 14΄΄ πριν από τη λήξη) «σφράγισε» τη νίκη της ΑΕΚ επί της Παρτιζάν (65-69) στο Βελιγράδι και πλέον κατέχει την τρίτη θέση του 5ου ομίλου και μπορεί να προκριθεί ως δεύτερη στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λίγκ, αν νικήσει τη Ζιε-

«Καυτό» τζάμπολ απόψε με τη Φενέρμπαχτ­σε – Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι – Ηττα ΠΑΟΚ από την Ολντενμπου­ργκ.

λόνα Γκόρα στην Αθήνα για την τελευταία αγωνιστική. Εξαιρετική εμφάνιση του Λαρεντζάκη (14 π.) που είχε «συνοδοιπόρ­ους» τους Ούκιτς (12 π.) και Τσαλμπούρη (10 π.).

Ο ΠΑΟΚ «επέστρεψε» στη διεκδίκηση της νίκης κόντρα στην Ολντενμπου­ργκ, που προηγήθηκε μέχρι και με διαφορά 23 πόντων (34-57 στο 26΄), αλλά δεν απέφυγε την ήττα (79-82) στην Πυλαία και θα πρέπει να νικήσει τη Βέντσπιλς (4η θέση) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Σάιμπερτ, ΜακΦάντεν και Πέινερς σκόραραν 16 πόντους έκαστος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece