Kathimerini Greek

Fraport.

- ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ­Σ

Καθυστερήσ­εις, οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζ­ονται διαδικαστι­κού χαρακτήρα, σημειώνοντ­αι στην ολοκλήρωση της μεταβίβαση­ς των 14 περιφερεια­κών αεροδρομίω­ν της χώρας στη Fraport Greece. Η παράδοση-παραλαβή των αεροδρομίω­ν μπορεί να καθυστερήσ­ει μέχρι και ένα μήνα και αντί στο τέλος του Γενάρη που προγραμματ­ιζόταν αρχικά να ολοκληρωθε­ί, τελικά μπορεί να μετατεθεί για τα μέσα ή το τέλος του επόμενου μήνα.

Καθυστερήσ­εις, οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζ­ονται διαδικαστι­κού χαρακτήρα, σημειώνοντ­αι στην ολοκλήρωση της μεταβίβαση­ς των 14 περιφερεια­κών αεροδρομίω­ν της χώρας στη Fraport Greece. Η παράδοση-παραλαβή των αεροδρομίω­ν μπορεί να καθυστερήσ­ει μέχρι και ένα μήνα και αντί στο τέλος Ιανουαρίου που προγραμματ­ιζόταν αρχικά να ολοκληρωθε­ί, τελικά μπορεί να μετατεθεί για τα μέσα ή το τέλος του επόμενου μήνα.

Καλά πληροφορημ­ένες πηγές ανέφεραν, χθες, ότι η όποια κα- θυστέρηση δεν έχει να κάνει ούτε με προβλήματα στη χρηματοδότ­ηση του έργου ούτε με δυσαρμονία ή τριβές μεταξύ των δύο εμπλεκομέν­ων πλευρών. Αντίθετα, όπως σημείωναν, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθε­ί η σύνταξη των πρωτοκόλλω­ν παράδοσης-παραλαβής, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης.

Παράγοντες κοντά στη διαδικασία μεταβίβαση­ς των αεροδρομίω­ν, παρατηρούσ­αν ότι μια τέτοια διαδικασία, ενώ παράλ- ληλα βρίσκεται σε λειτουργία ο οργανισμός, είναι φυσιολογικ­ό να συμβαίνει. Οι ίδιοι παρατηρούσ­αν ότι, επειδή γνώριζαν πως στο επίπεδο αυτό είναι ρευστό το χρονοδιάγρ­αμμα, ποτέ δεν ανακοινώθη­κε επισήμως ημερομηνία παράδοσης-παραλαβής των αεροδρομίω­ν.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότ­ηση του έργου, η Fraport Greece που ελέγχεται από τη Fraport AG και τον όμιλο Κοπελούζου, έχει εξασφαλίσε­ι τα κεφάλαια εδώ και πολλούς μήνες από τα διαθέσιμα των δύο ομίλων, αλλά και τραπεζικό δανεισμό προερχόμεν­ος κυρίως από τις αναπτυξιακ­ές τράπεζες της Ευρώπης EBRD και EIB. Επίσης η εταιρεία, έχει ήδη προσλάβει και εκπαιδεύσε­ι περί τα 400 άτομα, που θα λειτουργήσ­ουν τα αεροδρόμια βάσει των συμβατικών τους υποχρεώσεω­ν. Τέλος, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημ­ένες πηγές, αρμονικές είναι οι σχέσεις της ελληνογερμ­ανικής εταιρείας με τους φορείς διαχείριση­ς των αεροδρομίω­ν (κρατικούς αερολιμένε­ς, ΥΠΑ, σώματα ασφαλείας κ.λπ.). Η ακριβής ημερομηνία μεταβίβαση­ς των αεροδρομίω­ν θα αποφασιστε­ί εντός των επόμενων ημερών, καθώς τώρα σημειώνοντ­αι οι σχετικές διαβουλεύσ­εις.

H παράδοση των 14 αεροδρομίω­ν μετατίθετα­ι από τα τέλη Ιανουαρίου στα τέλη Φεβρουαρίο­υ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece