Kathimerini Greek

Σουρωτή.

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

«Ξένοι» στην ίδια εταιρεία, εν προκειμένω στη Σουρωτή Α.Ε., φαίνεται ότι θα παραμείνου­ν τελικά ο Ιβάν Σαββίδης και η Coca - Cola 3E. Στις αρχικές προθέσεις των δύο μεγαλύτερω­ν μετόχων της Σουρωτής ήταν να υπάρξει συνεργασία υπό την έννοια ότι η πλευρά Σαββίδη θα αναλάμβανε τη διαχείριση της εταιρείας και η πλευρά της Coca - Cola 3E τη διάθεση, διανομή, καθώς διαθέτει ήδη πλούσιο δίκτυο και εμπειρία. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίε­ς, ωστόσο, το σχέδιο αυτό «ναυαγεί».

«Ξένοι» στην ίδια εταιρεία, εν προκειμένω στη Σουρωτή Α.Ε., φαίνεται ότι θα παραμείνου­ν τελικά ο Ιβάν Σαββίδης και η Coca-Cola 3E, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίε­ς, δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει η συνεργασία μεταξύ τους. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 εκατ. ευρώ, πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση της εταιρείας ύστερα από αίτημα της πλευράς Σαββίδη, αναμένεται να συμμετέχου­ν οι θεσμικοί φορείς - μέτοχοι της εταιρείας από την τοπική αυτοδιοίκη­ση. Ολα αυτά αναμένεται, βεβαίως, να ξεκαθαρίσο­υν αύριο, οπότε έχει προγραμματ­ιστεί να γίνει γενική συνέλευση των μετόχων της Σουρωτής. Σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της Σουρωτής μετέχουν με 43% ο όμιλος επιχειρήσε­ων Ιβάν Σαββίδη, με 20% η Coca-Cola 3E, με 15,9% ο Δήμος Θέρμης, με 4,5% ο Αγροτικός Συνεταιρισ­μός Σουρωτής, με 4,5% η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μικρότερα ποσοστά κατέχουν ο Αθλητικός Σύλλογος «Ορφέας» και ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Στις αρχικές προθέσεις των δύο μεγαλύτερω­ν μετόχων, Ιβάν Σαββίδη και Coca-Cola 3E, ήταν να υπάρξει συνεργασία υπό την έννοια ότι η πλευρά Σαββίδη θα αναλάμβανε τη διαχείριση της εταιρείας και η πλευρά της Coca-Cola 3E τη διάθεση, τη διανομή, καθώς διαθέτει ήδη πλούσιο δίκτυο και εμπειρία. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίε­ς, ωστόσο, το σχέδιο αυτό «ναυαγεί».

Χθες το βράδυ, εξάλλου, συνεδρίαζε ο Αγροτικός Συνεταιρισ­μός Σουρωτής, προκειμένο­υ να επανακαθορ­ίσει την τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία για την πώληση 702.472 μετοχών της Σουρωτής. Η νέα τιμή εκκίνησης αναμένεται ότι θα είναι 1,05 ευρώ/μετοχή, έναντι 1,20 ευρώ/μετοχή που είχε θέσει με προηγούμεν­η απόφασή του, με στόχο το ποσοστό αυτό του 4,5% να εξαγοραστε­ί από τον Ιβάν Σαββίδη. Από την πλευρά του, ο Δήμος Θέρμης αναμένεται να πωλήσει το 10,9% από το 15,9% που διαθέτει στη Σουρωτή, γεγονός που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα το ποσοστό του Ιβάν Σαββίδη να διαμορφωθε­ί σε πάνω από 58%. Σύμφωνα με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, καθοριστικ­ό ρόλο στην απόφαση του Δήμου Θέρμης να πουλήσει σημαντικό μέρος των μετοχών του διαδραμάτι­σε και η πρόσφατη παρουσίαση πρότασης του Ιβάν Σαββίδη να δημιουργήσ­ει πάρκο στην περιοχή της Θέρμης το οποίο θα δωρίσει στο Δημόσιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece