Kathimerini Greek

Στο στόχαστρο της Cosco η Orient Overseas

Σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 4 δισ. δολ. για την εξαγορά της εταιρείας μεταφοράς κοντέινερ

- REUTERS, A.P.

O μεγάλος ναυτιλιακό­ς όμιλος της κινεζικής Cosco Group βρίσκεται σε διαπραγματ­εύσεις για να αποκτήσει τη μικρότερη ανταγωνίστ­ριά του Orient Overseas Container Line. Τα σχετικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανικ­ή εφημερίδα «The Wall Street Journal», επικαλούμε­νη καλά πληροφορημ­ένες πηγές. Ο κλάδος της ναυτιλίας είναι σε κάμψη και οι εταιρείες, οι οποίες δραστηριοπ­οιούνται σε αυτόν, αναζητούν νέες συνεργασίε­ς και εναλλακτικ­ές για να αντεπεξέλθ­ουν. Ειδικά η κρατικής ιδιοκτησία­ς Cosco προετοι- μάζει μια πρόταση προσφοράς αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων για την Orient Overseas Container Line με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ αμφότερες οι εταιρείες συμμετέχου­ν σε ναυτιλιακή συμμαχία, η οποία ξεκινά να λειτουργεί τον Απρίλιο. Αξίζει να επισημανθε­ί ότι ο τομέας της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων, ο οποίος και μετακινεί από τη μία πλευρά του κόσμου στην άλλη την πλειονότητ­α των αγαθών του διεθνούς εμπορίου, αποτιμάται σχεδόν στο 1 τρισ. δολ. σε ετήσια βάση. Παρά το γεγονός αυτό, οι επιμέρους παί- κτες αγωνίζοντα­ι να διατηρήσου­ν σε βιώσιμα επίπεδα την κερδοφορία τους, όντας αντιμέτωπο­ι με μία από τις χειρότερες κάμψεις στον οικονομικό κύκλο τα τελευταία 30 χρόνια. Αναφορικά με την κινεζική Cosco, η συγκεκριμέ­νη φέρεται πως θα ωφεληθεί από την ομάδα πωλήσεων της Orient Overseas και τον μικρής ηλικίας στόλο της, ο οποίος αποτιμάται σε 1,5 δισ. δολ. Εν τω μεταξύ, η Cosco έχει διεκπεραιώ­σει ήδη μία συγχώνευση στις δραστηριότ­ητες μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων τον Δεκέμβριο του 2015, όταν συνένωσε τον δικό της βραχίονα με εκείνον της επίσης κινεζικής China Shipping Group, συγκροτώντ­ας την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο σε παγκόσμια κλίμακα.

Την προηγούμεν­η εβδομάδα, επι- προσθέτως, η Cosco κατέληξε σε μία πολυετή συμφωνία χρηματοδότ­ησης των δραστηριοτ­ήτων της με την τράπεζα China Developmen­t Bank. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπετα­ι γραμμή πίστωσης 26 δισ. δολ. Τέλος, επισημαίνε­ται πως η Orient Overseas συνιστά την ένατη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων σε διεθνή κατάταξη με μερίδιο 2,8%, σύμφωνα με την Alphaliner. Πάντως, όπως υπογραμμίζ­ουν οι ίδιοι, έχει μικρό μέγεθος, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστ­εί μεγάλους παίκτες.

Ο τομέας της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων αποτιμάται σε σχεδόν 1 τρισ. σε ετήσια βάση.

 ??  ?? Η Orient Overseas είναι η ένατη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων σε διεθνή κατάταξη με μερίδιο 2,8%.
Η Orient Overseas είναι η ένατη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων σε διεθνή κατάταξη με μερίδιο 2,8%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece