Kathimerini Greek

Σε τροχιά διεύρυνσης η Πειραιώς

- Της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙ­ΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

Το δίπολο τυχοδιωκτι­σμός και ανευθυνότη­τα / κοινή λογική και μέτρο, που έθεσε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο Κυρ. Μητσοτάκης, παραπέμπει εκ των πραγμάτων στο ερώτημα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης;». Περιθώρια ουδετερότη­τας δεν υπάρχουν, όπως διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία­ς δίνοντας και επισήμως το σύνθημα διεμβολισμ­ού του Κέντρου. Η διεύρυνση στον «μεσαίο χώρο», στρατηγική επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. και διακηρυχθε­ίσα θέση του ήδη από την περίοδο της εσωκομματι­κής κούρσας για την προεδρία της Ν.Δ., σηματοδοτή­θηκε χθες και από την επισημοποί­ηση της συμπόρευση­ς της Δράσης με τη Ν.Δ. ύστερα από συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και στελέχη του κόμματος.

«Η Ν.Δ. μεγαλώνει, διευρύνετα­ι», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ μίλησε για «πλειοψηφικ­ό ρεύμα στην κοινωνία». Το πλειοψηφικ­ό αυτό ρεύμα ο τρίτος όροφος της Πειραιώς επιδιώκει να διευρύνει και μέσω συνεργασιώ­ν με σχήματα και μέσω προσχωρήσε­ων προσώπων από το μεταρρυθμι­στικό Κέντρο. Βέβαιη θεωρείται η μεταγραφή του Iάσονα Φωτήλα από το Ποτάμι, η Πειραιώς θα ήθελε στις τάξεις της τον Γιάννη Αμυρά, ενώ οι παροικούντ­ες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει απευθείας επαφή με τον Σταύρο Θεοδωράκη και όχι μόνο.

Η Δράση θα συμπορευθε­ί με τη Ν.Δ. ως συνεργαζόμ­ενος φορέας, σύμφωνα και με όσα προβλέπει το καταστατικ­ό της Ν.Δ. «Μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργ­ό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ρεαλιστικό να υλοποιήσει σήμερα μια σοβαρή μεταρρυθμι­στική προσπάθεια», είπε ο Θ. Σκυλακάκης απευθύνοντ­ας προσκλητήρ­ιο και σε άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο του μεταρρυθμι­στικού Κέντρου. Ο κ. Σκυλακάκης αναλαμβάνε­ι την «Ομάδα Δράσης για την άρση εμποδίων στην επιχειρημα­τικότητα, προσέλκυση επενδύσεων και προώθηση της εξωστρέφει­ας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσε­ων». Η ομάδα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς και τις γραμματείε­ς του κόμματος, θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις στους εν λόγω τομείς, όπου και η Ν.Δ. έχει δώσει μεγάλο βάρος στο πρόγραμμά της. Ως δυνατή παραφωνία στις χθεσινές ανακοινώσε­ις ακούστηκαν οι δηλώσεις του Γερ. Γιακουμάτο­υ ότι «η ομοφυλοφιλ­ία είναι κολλητική αρρώστια», που προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Γιακουμάτο να ανακαλέσει, όπως και έγινε αργότερα, καθώς ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας ότι δεν είναι ομοφοβικός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον «άδειασε» με σχόλιό του στο Twitter χαρακτηρίζ­οντας τη δήλωση «ατυχή» και υπογραμμίζ­οντας ότι η Ν.Δ. «δεν ανέχεται καμία διάκριση».

Την ίδια ώρα, με τις χθεσινές αλλαγές σε ακόμα τρεις γραμματείε­ς, έκλεισε για την ώρα ο κύκλος των αλλαγών στο οργανόγραμ­μα της Ν.Δ. που σηματοδοτή­θηκε πριν από μερικά 24ωρα με την τοποθέτηση στην κεφαλή της Γραμματεία­ς Στρατηγικο­ύ Σχεδιασμού και Επικοινωνί­ας του Χρήστου Ταραντίλη. Την κομβική Γραμματεία Οργανωτικο­ύ αναλαμβάνε­ι ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Κονταδάκης, αντικαθιστ­ώντας τον Β. Σπανάκη. Ο μέχρι χθες γραμματέας Οργανωτικο­ύ είχε υποβάλει την παραίτησή του ύστερα από την απόπειρα λαθροχειρί­ας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου μέλος της ΔΑΚΕ προσπάθησε να ψηφίσει για λογαριασμό του και συνελήφθη με αυτόφωρο διαδικασία. Ο κ. Σπανάκης αναλαμβάνε­ι τη Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων. Ο προερχόμεν­ος από την Εν. Κεντρώων Γ. Καλλιάνος αναλαμβάνε­ι τη Γραμματεία Επιστημονι­κών Φορέων.

Μετά την επισημοποί­ηση της συμπόρευση­ς με τη Δράση, αναμένεται η προσχώρηση του Ι. Φωτήλα από το Ποτάμι – Αποδοκιμασ­ία Γιακουμάτο­υ.

 ??  ?? Ο Κυρ. Μητσοτάκης
κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Θεόδ. Σκυλακάκη.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Θεόδ. Σκυλακάκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece