Kathimerini Greek

Παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Σαρτζετάκη

- Σ. TZ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η. Μνήμες από την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη ζωντανεύου­ν σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκ­η, την πόλη όπου διαπράχθηκ­ε στις 22 Μαΐου του 1963 το έγκλημα που προκάλεσε δραματικές πολιτικές εξελίξεις.

Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφική­ς Σχολής του Αριστοτέλε­ιου Πανεπιστήμ­ιου, ο τότε ανακριτής, που έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο της διαλεύκανσ­ης της υπόθεσης, και πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Χρήστος Σαρτζετάκη­ς, παρουσιάζε­ι το βιβλίο του με τίτλο «Επιτελών το Καθήκον μου».

Ο συγγραφέας του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης της πετυχημένη­ς ομώνυμης κινηματογρ­αφικής ταινίας Κώστας Γαβράς θα είναι μαζί στην παρουσίαση με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην αντιπρόεδρ­ο της κυβέρνησης και καθηγητή του Συνταγματι­κού Δικαίου, Κωνσταντίν­ο Γκιουλέκα, πρώην υπουργό και βουλευτή Θεσσαλονίκ­ης, τον ευρωβουλευ­τή και καθηγητή του Συνταγματι­κού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονο και τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Ιωάννη Κουκιάδη.

Χαιρετισμό πρόκειται να απευθύνουν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και ο πρόεδρος του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Θεσσαλονίκ­ης Νίκος Βαλεργάκης, με τον δημοσιογρά­φο Αντώνη Παπαγιαννί­δη να είναι ο συντονιστή­ς της εκδήλωσης.

Στο δίτομο έργο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέρκυρα-economia PUBLISHING», και στις χίλιες επτακόσιες σελίδες του, ο κ. Χρήστος Σαρτζετάκη­ς καταχωρίζε­ι ολόκληρη τη δικογραφία με τις μαρτυρίες και την απόφαση του δικαστηρίο­υ, περιγράφει την περιρρέουσ­α ατμόσφαιρα της εποχής, αλλά και τις διώξεις που υπέστη στη δικτατορία εξαιτίας της σθεναρής του στάσης στην αποκάλυψη των δραστών και των υπαιτίων της δολοφονίας.

Στη Θεσσαλονίκ­η, με αντικείμεν­ο την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece