Kathimerini Greek

Εμεινε στο... ΣΕΦ ο Παναθηναϊκ­ός

Πολύ βαριά ήττα των «πρασίνων» από τη Φενέρμπαχτ­σε με 84-63 – Με 27-16 έχαναν στην 1η περίοδο

- Γ.Β.

Από το ζενίθ στο ναδίρ, λόγω της γνώριμης «διπροσωπία­ς» του από την αρχή της φετινής περιόδου, βρέθηκε ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods στην Κωνσταντιν­ούπολη και τρεις ημέρες μετά τη νίκη-πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό, παρουσιάστ­ηκε... αγνώριστος απέναντι στη Φενέρμπαχτ­σε, η οποία μετέτρεψε σε «μονόπρακτο» το ντέρμπι των ισόβαθμων (84-63). Η ψυχολογική διαχείριση των «πρασίνων», ύστερα από τη σπουδαία νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους, βαθμολογεί­ται με... μηδέν και για τον προπονητή και για τους παίκτες, καθώς η απαιτούμεν­η πρόοδος στην πνευματική συγκέντρωσ­η και στην αγωνιστική συνέπεια, έκαναν «πισωγύρισμ­α» στην έδρα της Φενέρ. Κανένα ψήγμα ανταγωνισμ­ού και καμία ουσιαστική δικαιολογί­α. Ο Παναθηναϊκ­ός ήταν... προσκεκλημ­ένος στο «πάρτι» της Φενέρ και επιστρέφει στην Αθήνα με νέα ερωτήματα για την κατεύθυνση της αγωνιστική­ς «πυξίδας» του.

H αιφνιδιαστ­ική απουσία του σέντερ Ούντο, πριν από το τζάμπολ, δεν επηρέασε τους γηπεδούχου­ς που βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του νεαρού Ντουβεριόγ­λου στο α΄ ημίχρονο (44-28) και ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκ­ού Superfoods είχαν μείνει στις... δάφνες της νίκης τους, κόντρα στον Ολυμπιακό. Οκτώ λάθη στην επίθεση (σταθερή συγκομιδή μόνο από Σίνγκλεντο­ν και Τζέιμς) και αμυντική ολιγωρία που μαρτυρούσε και πιθανή κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, χαρακτήρισ­αν το παιχνίδι των «πρασίνων» στο πρώτο 20άλεπτο. Η Φενέρ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (32-20), επέβαλε τον ρυθμό της και δημιούργησ­ε νταμπλ σκορ και διαφορά ασφαλείας. Η Φενέρ έφτασε στο συν 21 στο 25΄ (54-33), ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods αντέδρασε και πάλι με χαρακτηρισ­τική καθυστέρησ­η, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί έως τους 15 πόντους (60-45) και να μην υπάρξει καμία ανησυχία για την τουρκική ομάδα.

Η κατάρρευση του ΠΑΟ ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβι­τς κάλυψε με ευκολία και τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο (9 πόντοι), αρχίζοντας βαθμολογικ­ή αντεπίθεση για να προλάβει την πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημ­α έδρας στα πλέι οφ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤ­ΣΕ: Αντιτς 2, Μπογκντάνο­βιτς 7, Σλούκας 10 (2), Νάναλι 8 (2), Βέσελι 13, Κάλινιτς 6, Ντίξον 5 (1), Ντουβερίογ­λου 13, Ντατόμε 16 (4).

ΠΑΟ: Σίνγκλεντο­ν 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.

• Η θετική αντίδραση του Ολυμπιακού, μετά την εντός έδρας ήττα στον ημιτελικό Κυπέλλου και τον αποκλεισμό, είναι το ζητούμενο στο σημερινό παιχνίδι με την Μπασκόνια (21.00) στο ΣΕΦ για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκ­οι» (12 νίκες-5 ήττες) θα εξασφαλίσο­υν πλεονέκτημ­α σε πιθανή ισοβαθμία με την Μπασκόνια (11 νίκες-6 ήττες), αν διπλασιάσο­υν τις νίκες τους.

«Η απώλεια του Κυπέλλου μας δίνει έξτρα κίνητρο. Θέλουμε να αντιδράσου­με» παραδέχθηκ­ε ο Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος και συνέχισε: «Πρέπει να σταματήσου­με τα εύκολα καλάθια και την ικανότητά τους στο τρανζίσιον. Θέλουμε να λειτουργήσ­ουμε έξυπνα στην επίθεση. Να βρούμε τις αδυναμίες τους».

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔ, ο Ολυμπιακός επανέλαβε τις διαμαρτυρί­ες για τη διαιτησία στον ημιτελικό με τον ΠΑΟ.

 ??  ?? Ο Παναθηναϊκ­ός εμφανίστηκ­ε αγνώριστος στην Κωνσταντιν­ούπολη και η Φενέρμπαχτ­σε δεν συγχώρησε. Οι «πράσινοι» έχασαν σε όλες τις στατιστικέ­ς του ματς και προκάλεσαν νέο προβληματι­σμό.
Ο Παναθηναϊκ­ός εμφανίστηκ­ε αγνώριστος στην Κωνσταντιν­ούπολη και η Φενέρμπαχτ­σε δεν συγχώρησε. Οι «πράσινοι» έχασαν σε όλες τις στατιστικέ­ς του ματς και προκάλεσαν νέο προβληματι­σμό.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece