Kathimerini Greek

Επένδυση 3 εκατ. υλοποιεί η Nexans Ελλάς

- ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Eπένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ υλοποιεί από την αρχή της χρονιάς η εισηγμένη εταιρεία καλωδίων Nexans Ελλάς στο εργοστάσιό της στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας. Η νέα επένδυση –που θα δημιουργήσ­ει νέες θέσεις εργασίας– αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, προκειμένο­υ να ξεκινήσουν οι πωλήσεις από το 2018 στη Γερμανία και σε άλλες αγορές. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής καλωδίων μέσης τάσης, με μηχανήματα που θα αγοραστούν –σε προνομιακέ­ς τιμές, όπως λέει η διοίκηση– από εταιρείες του μητρικού ομίλου της Nexans. Hδη η διοίκηση της Nexans Ελλάς έχει προχωρήσει σε δύο συμβάσεις με τη μητρική γαλλική εταιρεία και αφορούν: α) την προμήθεια ράβδων χαλκού από τη Nexans France για το 2017 και β) την αγορά μηχανολογι­κού εξοπλισμού από τον όμιλο Nexans προκειμένο­υ να υλοποιηθεί παραγωγική επένδυση στο εργοστάσιο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εισηγμένης, Στέφανο Ηλιάδη, η Nexans Ελλάς πήρε το 2016 την πιστοποίησ­η για δυνατότητα πώλησης στη γερμανική αγορά, το μέγεθος της οποίας κυμαίνεται γύρω στα 30 εκατ. ευρώ. Ετσι, μετά την απόφαση της Nexans Germany να επικεντρωθ­εί στα καλώδια υψηλής τάσης, η Nexans Ελλάς θα προχωρήσει σε επένδυση για καλώδια μέσης τάσης.

Το α΄ εξάμηνο του 2016 υπήρξαν σημαντικού μεγέθους πελάτες, για την εισηγμένη εταιρεία, οι οποίοι απορρόφησα­ν σημαντικό τμήμα του κύκλου εργασιών της. Ειδικότερα οι σημαντικότ­εροι πελάτες ήταν οι εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ (ποσοστό 21%) επί του τζίρου της Nexans Ελλάδας, εταιρείες βόρειας Αφρικής (17%), Nexans Logistics Ltd (15%), OTE (7%). Κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2016 για το οποίο υπάρχει και η τελευταία ενημέρωση με βάση την οικονομική έκθεση, η εταιρεία εκτέλεσε σειρά παραγγελιώ­ν από τις οποίες σπουδαιότε­ρες ήσαν: α) στη γενική εγχώρια αγορά για καλώδια ηλεκτρικών εγκαταστάσ­εων και καλώδια οπτικών ινών, β) στον ΔΕΔΔΗΕ για καλώδια ενεργείας χαμηλής και μέσης τάσης και γ) στον ΟΤΕ για καλώδια χαλκού και οπτικών ινών. Επίσης, η Nexans Ελλάδας πραγματοπο­ίησε έργα σε διάφορες αγορές του εξωτερικού και πιο συγκεκριμέ­να στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece